Käsittämätöntä sanoa ei Suomen lisäpaikalle Euroopan parlamentissa

Miten se on edes mahdollista, että hallitus on sanonut ei kiitos lisäpaikalle, ihmettelee Henriksson.

On käsittämätöntä, että hallitus on päättänyt sanoa ei Suomen lisäpaikalle EU-parlamentissa Brexitin seurauksena. Näin toteaa RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– Ainakaan tämä ei ole merkki aktiivisemmasta EU-politiikasta johon pääministeri sanoo pyrkivänsä. Lisäpaikalla myös Ahvenanmaan edustus unionissa voitaisiin ratkaista. Miten se on edes mahdollista, että hallitus on sanonut ei kiitos lisäpaikalle, ihmettelee Henriksson. Hän osallistui keskiviikkona valtiopäivien avauskeskusteluun eduskunnassa.

 Henrikssonin mielestä kiista perhevapaauudistuksesta asettaa hallituksen toimintakyvyn entistä kyseenalaisempaan valoon.

– Onko se todella niin, että hallituksella on varaa kaataa perhevapaauudistus, jota moni nuori perhe odottaa, ja samalla maakuntauudistuksen toteuttamiseen laitetaan kaikki arvovalta peliin? Nyt priorisoidaan väärin.

– Tarvitsemme perhevapaauudistuksen, joka helpottaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen liittyvän palapelin tekoa ja joka vähentää naisten ja miesten välisiä palkka- ja eläke-eroja sekä parantaa naisten työllistymismahdollisuuksia ja isien osallistumista perhe-elämään, sanoo Henriksson.

Maakuntauudistusta ei haluta, mutta se tulee – perhevapaauudistusta ei saada, vaikka se tarvitaan

Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti maanantai-iltana, että perhevapaauudistusta ei tällä vaalikaudella tule. Siitäkin huolimatta, että sellaista on asiantuntijoiden toimesta laajasti peräänkuulutettu.

Lue edellinen artikkeli

Nylander: Älä rankaise työtä tekeviä opiskelijoita

On paradoksaalista, että opintotuen tulorajoja ei ole korotettu, vaikka nykyinen hallitus on leikannut opintotukea rajusti.

Lue seuraava artikkeli