Kestävän kehityksen pitäisi ohjata hallitusohjelmaa

Jos kestävää kehitystä tarkastellaan kokonaisvaltaisena tavoitteena eli tavoitteena, joka menee kaiken muun edelle, sen ohjausvaikutuksen tulee koskea kaikkia päätöksiä, ilman poikkeuksia. Nyt asia ei ole näin, toteaa RKP:n Anders Adlercreutz.

– Monella tavalla saa sen käsityksen, että hallitusohjelma ohjaa selontekoa eikä päinvastoin. Selonteon pitäisi ulottua yli hallituskausien, hän painottaa.

Adlercreutz sanoo, että jos Suomi haluaa noudattaa kestävän kehityksen periaatetta se pitäisi myös näkyä siinä, miten me kanavoimme päästöoikeuksien huutokaupasta saatavat tulot.

– Nämä ei pitäisi kanavoida saastuttaviin lähteisiin. Ehdottomasti itsestään selvänä ratkaisuna pitäisi olla päästökaupasta saatavien tulojen käyttäminen ilmastonmuutosta hillitsevien toimenpiteiden rahoittamiseen. Minimivaatimus on, että tulot investoidaan toimiin, jotka vähentävät päästöjämme.

Väståbolands kommunorganisation nominerade 10 kandidater

Kandidatantalet i Pargas är nu uppe i 45. Alla kandidater hittas på sidan sfpipargas.wordpress.com De nominerade är från Iniö och från Pargas. Från Iniö nominerades Rolf Schwartz och från Pargas... Lue lisää »

Lue edellinen artikkeli

Helsinki: Martina Harms-Aalto asettuu ehdolle Helsingissä

Kauiniaisten kunnallispolitiikassa pitkään mukana ollut, mutta vuodesta 2015 Helsingissä asunut Martina Harms-Aalto asettuu ehdolle RKP:n listalla Helsingissä.

Lue seuraava artikkeli