Kustannusten nousua ja riittämättömiä työllisyystoimenpiteitä

Hallitus esitteli tänään illalla puoliväliriihensä tuloksia. Valonpilkahduksista huolimatta toimenpiteet ovat riittämättömiä, sanoo Anna-Maja Henriksson.

Henrikssonin mielestä hallitus esittelee myös hyviä päätöksiä kuten päivähoitomaksujen alentaminen ja opintotuen huoltajakorotus. Hänen mukaansa riihen suurin tavoite eli hallituksen työllisyystoimet ovat kuitenkin riittämättömiä.

– Hallitus sanoo edelleen tavoittelevansa 72 prosentin työllisyysastetta. Kuitenkaan konkreettisia työllisyyttä parantavia toimenpiteitä ei hallituksen puoliväliriihessä löytynyt tarpeeksi. Hallitus ei ole saavuttamassa omaa tavoitettaan. Tämä on vakava asia, koska uusien työpaikkojen luominen on paras tapa saada maamme talous kuntoon, sanoo Henriksson.

– On todella valitettavaa, että perhevapaiden uudistaminen ei nyt etene lainkaan. Olisin toivonut, että tämä välttämätön uudistus ei olisi kaatunut perussuomalaisten ideologisten syiden takia.

Henrikssonin mukaan vaikuttaa myös siltä, että säästöt, jotka oli tarkoitus saada sote-uudistuksesta, ovat yhä epätodennäköisempiä.

– Hallituksen kehysriihessä ei ole tullut ilmi mitään sellaista, joka lisäisi uskoa siihen, että sotesta tulisi todella säästöjä. Päinvastoin, vaikuttaa siltä, että sote-uudistus tulee lisäämään kustannuksia. Miten tämä käy yhteen hallituksen tavoitteiden kanssa?

Henriksson ehdolla jatkokaudelle

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudeksi. Henriksson on toiminut puheenjohtajana vuoden.

Lue edellinen artikkeli

Merimetso-ongelma on ratkaistava nyt!

-Nyt on korkea aika päivittää toimenpideohjelma, jossa päätetään hyväksyttävistä merimetsomääristä erityisillä alueilla ja samalla lyödä lukkoon ne alueet, missä tulokaslaji sinensis ei saa pesiä.

Lue seuraava artikkeli