Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue haluaa turvata Lohjan ja Raaseporin sairaaloiden palvelut

Wickström ihmettelee kokoomuksen toimintaa

RKP:n varapuheenjohtaja ja hyvinvointialueen hallituksen toinen varapuheenjohtaja Henrik Wickström on tyytyväinen siihen, että Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallitus on päättänyt tarkistaa tulevien vuosien talousarviokehystä, jotta paikallisten sairaaloiden toimintaa voidaan turvata. 

– Olen tyytyväinen tähän päätökseen. Tällä päätöksellä haluamme viestittää, että haluamme turvata paikallissairaaloiden palvelut ja, että kenenkään ei pitäisi joutua elämään epävarmuudessa vuodenvaihteen jälkeen. Toivomme, että HUS voi nyt tehdä lopulliset päätökset ja että Helsinki ja muut Uudenmaan hyvinvointialueet antavat samoja signaaleja, Wickström sanoo.  

Wickström on hämmästynyt kokoomuksen toiminnasta käsittelyn aikana. Kokoomus halusi ensin palauttaa  asian käsittelyn ja äänesti lopulta HUS-kehyksien tarkistamista vastaan sen jälkeen, kun heidän vastaehdotuksensa oli kaatunut. 

-En ymmärrä, miten Kokoomus toimi tässä tapauksessa. Ilmeisesti puolue on valmis keskustelemaan hyvinvointialueemme palvelujen lakkauttamisesta ennen kuin olemme edes ottaneet vastuun toiminnasta. On selvää, että HUS pitää tarkistaa talouttaan, jotta voimme löytää tehokkaita tehostamistoimia. Palveluista ei kuitenkaan saa tinkiä, varsinkaan nyt siirtymävaiheessa”, Wickström toteaa lopuksi.

 

Adlercreutz välikysymyksestä: Paluuta energiariippuvuuteen Venäjästä ei ole

Eduskunta käsitteli tänään Perussumalaisten, Kristillisdemokraattien ja Liike Nytin välikysymystä koskien energiamarkkinoiden toimintaa, sähkön hintaa ja hallituksen Fortum-politiikkaa.

Lue edellinen artikkeli

Wickström, Cederlöf, af Hällström: Hyvinvointialueen strategia antaa hyvät lähtökohdat yhdenvertaisten palveluiden tuottamiselle

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallitus on tänään käsitellyt ehdotusta hyvinvointialueen strategiaksi. Strategia on kaikkien aluevaltuustoryhmien kesken käytyjen neuvottelujen tulos. RKP:n varapuheenjohtaja ja aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Wickström on tyytyväinen neuvottelutulokseen.

Lue seuraava artikkeli