Lapin Vihreät ja RKP Saame ovat solmineet vaaliliiton Lapin hyvinvointialueella aluevaaleissa

Lapin Vihreät ja Ruotsalainen kansanpuolue ovat solmineet vaaliliiton Lapin hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 3 ehdokasta ja Vihreät mahdollisimman monta.

Tammikuun aluevaaleissa valitaan kaikille hyvinvointialueille aluevaltuustot, jotka vastaavat sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä palo- ja pelastustoimea koskevasta päätöksenteosta omalla alueellaan maaliskuusta 2022 alkaen. Ensimmäiset aluevaltuustot linjaavat miten tuleva hyvinvointialue rakentuu, millainen on sen johtamisjärjestelmä ja miten jokaiselle suomalaiselle tärkeät palvelut jatkossa järjestetään.

– Hyvinvointialueen tärkein tehtävä on pitää huolta siitä, että kaiken ikäiset asukkaat voivat hyvin. Meille tämä tarkoittaa, että asukkaiden ja työntekijöiden mielipiteitä pitää kunnella kun palveluja suunnitellaan. Ihmisiä on hoidettava myös kokonaisuutena ja tähän päästään kun tehdään tiivistä yhteistyötä eri sektoreiden välillä. Toiveemme on, että vaaliliitto yhdeltä osalta auttaa näiden tavoitteiden saavuttamisessa, toteaa Lapin Vihreiden piiripuheenjohtaja Tiina Huilaja.

– Haluamme olla rakentamassa Lapin alueelle toimivaa hyvinvointialuetta, jossa myös maaseutu ja haja-asutusalueen palvelut otetaan huomioon. Meille on tärkeää, että saamelaiset saavat heidän tarvitsemiaan palveluita omalla äidinkielellään ja että kieliasiat olisivat uudessa alueorganisaatiossa itsestään selvä asia. Uskon, että vaaliliitolla voimme rakentaa hyvän pohjan aluevaaleja ja hyvinvointialuetta ajatellen, RKP Saamen puheenjohtaja, Kirsti Kustula sanoo

Muhoksen kunnanvaltuutettu Pertti Kukkonen aluevaaleissa ehdolle RKP:n listalle


Muhoksen kolmannen valtuustokauden kunnanvaltuutettu Pertti Kukkonen asettuu aluevaaleissa ehdolle RKP:n ehdokaslistalle. Hän täyttää näin RKP:n neljännen ja viimeisen ehdokaspaikan puolueen Pohjois- Pohjanmaan ehdokasasettelussa.

Lue edellinen artikkeli

RKP:llä vahva lista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella


Uudenmaan RKP jätti maanantaina 13. joulukuuta vahvan kymmenen ehdokkaan listan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. RKP on alueella vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa. Kokoomus asettaa ehdolle 76 ehdokasta ja RKP 10 ehdokasta.

Lue seuraava artikkeli