Loviisan RKP: Optimismin sävyttämä vaaliohjelma

Loviisan RKP:n vaaliohjelmaa sävyttää optimismi ja usko tulevaan. Kulunut vaalikausi on ollut raskas, etenkin taloudellisesti. Mittavat investoinnit sekä tulojen väheneminen ovat rasittaneet kaupungin taloutta ja pakottaneet päättäjät kipeisiin säästötoimiin.

Loviisan RKP:ssä katsotaan nyt tulevaan, ja vaaliohjelmassa painotetaan positiivista kehitystä edistäviä tekijöitä. Menneen pandemiavuoden myötä ovat pikkukaupunkien edut korostuneet, mikä on edistänyt vetovoimaisuuttamme. Tätä kehitystä edistää edelleen tulevat asuntomessut. Rahojen tulee liikkua paikallisesti ja Loviisan tulee olla maan yrittäjäystävällisin kaupunki. Viihtyisyyttä meiltä jo löytyy, mutta vain kestävällä taloudella voimme varmistaa asukkaiden toivomien palveluiden tarjonnan myös tulevaisuudessa.

Loviisan RKP:lle on tärkeää, että Loviisa jatkossakin on kaupunki jossa elinvoimaisia kyliä. Tämä vaatii mahdollisimman tiiviin palvelurakenteen ylläpitämistä ja toimivaa liikennöintiä. Terveydenhoidon tulee sijaita lähellä sinua: perusterveydenhuollon Loviisassa ja erikoissairaanhoidon Porvoon sairaalassa, jota tulee kehittää, ei ajaa alas.

Loviisa on jo tunnettu kestävän kehityksen kaupunkina. Tämä näkyy vanhan vaalimisena, puurakentamisen osaamisena sekä terveellisen lähiruoan tuottamisessa – asioita, joissa voimme edelleen kehittyä. Yhteisöllisyys kaupungissamme on vahva, ja yhdessä teemme kaupungistamme entistä paremman.

Vaaliohjelma ja kaikki ehdokkaat: 

https://kommunalval.sfp.fi/fi/vaalipiiri/uusimaa/loviisa/

Hanna Lönnfors RKP Uudenmaan uusi puheenjohtaja

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Uudenmaan-piiri kokoontui digitaaliseen piirikokoukseen 8. toukokuuta. Piirikokous valitsi Hanna Lönnforsin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Hanna on syntynyt ja varttunut Pernajassa, Loviisassa, asuu Porvoossa ja työskentelee aineenopettajana ja vararehtorina Sipoossa. Lönnfors on Porvoon kaupunginvaltuuston jäsen ja on aikaisemmin toiminut Uudenmaan RKP:n varapuheenjohtajana. Tämän lisäksi hän toimii RKP Länsi Porvoon paikallisosaston puheenjohtajana.

Lue edellinen artikkeli

Eva Biaudet: Väärä hetki kyseenalaistaa eurooppalaista elvytyspolitiikkaa

– Nyt ei ole oikea hetki sille, että Suomi alkaisi kyseenalaistaa eurooppalaisen elvytyspolitiikan perusteita. Suomen eduskunta voi huomenna laajalla enemmistöllä osoittaa, että me pienenä maana haluamme jatkossakin toimia EU:n ytimessä. Näin totesi kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) ryhmäpuheessaan EU:n elpymisrahastosta tiistaina.

Lue seuraava artikkeli