Eva Biaudet: Väärä hetki kyseenalaistaa eurooppalaista elvytyspolitiikkaa

– Nyt ei ole oikea hetki sille, että Suomi alkaisi kyseenalaistaa eurooppalaisen elvytyspolitiikan perusteita. Suomen eduskunta voi huomenna laajalla enemmistöllä osoittaa, että me pienenä maana haluamme jatkossakin toimia EU:n ytimessä.
Näin totesi kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) ryhmäpuheessaan EU:n elpymisrahastosta tiistaina.

– Suomella on ollut EU:ssa hyvä maine pienenä ja rakentavana jäsenmaana, joka etsii Euroopalle realistisia ja vakautta lisääviä ratkaisuja. On ikävää, että me nyt ennen huomista äänestystä näyttäydymme eurooppalaisittain katsottuna poliittisesti epävakaana voimana, joka on valmis vaarantamaan koko elpymisrahaston tulevaisuuden. Toivottavasti tässä on kyse vain yksittäistapauksesta.

Biaudet toteaa, että EU:n jäsenenä Suomella on oikeus ja velvollisuus esittää äänekästäkin kritiikkiä, kun EU mielestämme kehittyy väärään suuntaan.

– Muutkin Euroopan maat tekevät niin. Jotain on kuitenkin mennyt perustavanlaatuisesti pieleen, jos Suomen toiminta näyttää etäisyyden ottamiselta eikä siltä, että pyrkisimme yhdessä ratkaisemaan ongelmia.

Loviisan RKP: Optimismin sävyttämä vaaliohjelma

Loviisan RKP:n vaaliohjelmaa sävyttää optimismi ja usko tulevaan. Kulunut vaalikausi on ollut raskas, etenkin taloudellisesti. Mittavat investoinnit sekä tulojen väheneminen ovat rasittaneet kaupungin taloutta ja pakottaneet päättäjät kipeisiin säästötoimiin.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet: Saamelaiskäräjälain uudistusehdotus vastaa Suomen saamiin ihmisoikeussuosituksiin

Saamelaiskäräjälain muutosta valmisteleva toimikunta esitteli ehdotuksen saamelaiskäräjälain kokonaisuudistukseksi tänään 11.5. Kansanedustaja Eva Biaudet on toiminut RKP:n edustajana toimikunnassa.

Lue seuraava artikkeli