Mathias Mattsson pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi – “Pitää olla hauskaa ja mielekästä olla osana toimintaa”

Mathias Mattsson, 30 vuotta, näkee Turun jatkuvasti kasvavana kehittyvänä kaupunkina ja sen mahdollisuudet tulla vielä viihtyisämmäksi paikaksi asua, elämäntilanteesta tai iästä riippumatta. Paraisilta kotoisin oleva Mattsson on asunut Turussa kohta yli 10 vuotta ja on ollut ehdolla Turun RKP:n listalla kuntavaaleissa 2021. Mattsson näkee kaupungissa potentiaalia ja haluaa nähdä enemmän panostusta yrittäjyyteen ja nuorten aikuisten hyvinvointiin. Eduskuntavaalit lähestyvät ja Mattsson haluaa kantaa kortensa kekoon.

– Olen aina ollut järjestöaktiivinen ja kiinnostunut päätöksenteosta. Aikani RKP:ssä on antanut minulle paljon ja kiinnostus politiikkaa kohtaan kasvaa koko ajan. Meillä on todella taitavia politiikkoja, sekä valtuustoryhmässä kuin myös jäsenissä, joilla on asiatuntemusta kaikilta mahdollisilta osa-alueilta Yhtä tärkeää kuin asiantuntemus on myös toimiva organisaatio, missä puheenjohtajalla on iso rooli. Olen koko elämäni aikana ollut aktiivinen toimija järjestö- ja vapaaehtoistoiminnassa, ja puheenjohtajana olisin kuunteleva, oikeudenmukainen ja innostava. Yhdessä tehdään politiikkaa kestävällä ja vastuullisella tavalla ja ylläpidetään toimintaa, jossa kaikki kokevat itsensä tervetulleiksi ja missä kaikkien panostus lasketaan. Meillä on todella tärkeät vaalit tulossa jo huhtikuussa ensi vuonna! Sen takia haluan tehdä kaikkeni, jotta alueemme mandaatti varmistetaan ja että Varsinais-Suomen RKP:llä myös tulevaisuudessa on paikka eduskunnassa, sanoo Mattsson.

Mattsson työskentelee rahtauspäällikkönä merenkulkualalla. Koulutukseltaan hän on merikapteeni, sekä viittä vaille valmis kauppatieteiden maisteri. Työn ohella hän elää aktiivista järjestöelämää luottamustehtävien parissa, niin partiossa, kuin neljättä vuotta varapuheenjohtajana Paraisten Gullkrona kryssarklubbenissa. Opiskeluaikoina hän oli myös mukana perustamassa opiskelijoiden viskiseuran.

– Näistä luottamustehtävistä olen oppinut yhteistyön tärkeyden ja kuinka jokaisen jäsenen tulee kokea olonsa kuulluksi ja nähdyksi. Turun RKP perustuu jäseniin, joilla on valtava osaaminen ja vankkaa kokemus tehdä vastuullista kuntapolitiikkaa. Puheenjohtajana haluan luoda avoimen ilmapiirin, jossa jokaisen jäsenen vahvuudet tuodaan esiin ja jossa jokainen tuntee olonsa tervetulleeksi. Me yhdessä olemme Turun RKP, ja yhdessä meillä on mahdollisuus vaikuttaa, sanoo Mattsson.

Puheenjohtaja valitaan Turun RKP:n syyskokouksessa 29.11.

Tötterman haluaa jatkaa Turun RKP:n puheenjohtajana – tavoitteena vahvistaa RKP:n liberaali oikeistopolitiikka

Anna-Karin Tötterman hakee jatkoa Turun RKP:n puheenjohtajana. Tötterman on ollut aktiivinen päätöksentekijä useamman vuoden ja hänellä on useita luottamustehtäviä niin RKP:n Turun kaupungin kuin Folktingetin sisällä. Hän on toiminut Turun RKP:n puheenjohtajana vuodesta 2020. Koulutukseltaan Tötterman on politiikan lisensiaatti ja työskentelee nykyisin koulutuspoliittisen edunvalvonnan piirissä.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen alentaminen on askel oikeaan suuntaan!

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona hallituksen esityksen varhaiskasvatuksen maksujen pysyvästä alentamisesta. Uudistuksen odotetaan lisäävän varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten määrää noin 3 000:lla. Kun yhä useampi lapsi pääsee päiväkotiin, myös työllisyyden odotetaan paranevan, kun vanhempien mahdollisuuksia osallistua työelämään edistetään. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) on erittäin tyytyväinen eduskunnan päätökseen.

Lue seuraava artikkeli