Rehn-Kivi: Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen alentaminen on askel oikeaan suuntaan!

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona hallituksen esityksen varhaiskasvatuksen maksujen pysyvästä alentamisesta. Uudistuksen odotetaan lisäävän varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten määrää noin 3 000:lla. Kun yhä useampi lapsi pääsee päiväkotiin, myös työllisyyden odotetaan paranevan, kun vanhempien mahdollisuuksia osallistua työelämään edistetään. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) on erittäin tyytyväinen eduskunnan päätökseen.

– On hyvä, että kaikki esteet, jotka vaikeuttavat lasten osallistumista varhaiskasvatukseen, poistetaan. Nyt hyväksytty uudistus on askel oikeaan suuntaan, mutta parasta olisi, että varhaiskasvatus, kuten koko peruskoulu, olisi lapsille ja perheille maksutonta. Näin voisimme varmistaa nykyistäkin paremmin, että lasten oikeus leikkiin ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen turvataan yhdenvertaisesti. Tämän sosiaalisen ulottuvuuden lisäksi vanhempien kyky osallistua työelämään riippuu täysin siitä, onko lapsilla turvallinen paikka, jossa he voivat oleskella vanhempien ollessa töissä. Kun suurempi osa lapsista on varhaiskasvatuksessa, suurempi osa vanhemmista voi myös käydä töissä. Tämä on win-win-tilanne yksilölle ja yhteiskunnalle sekä sosiaalisesta että taloudellisesta näkökulmasta, Rehn-Kivi sanoo.

Se, että varhaiskasvatusmaksuja alennetaan pysyvästi tällä hetkellä, on erityisen tervetullutta inflaation, korkeiden energianhintojen ja lapsiperheiden vaikean tilanteen valossa. Koska pienituloiset perheet on jo vapautettu maksuista, alennuksen odotetaan tukevan lähinnä keskiluokkaperheitä.

– Olen iloinen siitä, että me myös tällä toimenpiteellä autamme merkittävää osaa lapsiperheistä, Rehn-Kivi lisää. 

Aiemmin tänä syksynä eduskunta hyväksyi myös lapsilisän väliaikaisen kaksinkertaistamisen joulukuuksi.

 

Mathias Mattsson pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi – “Pitää olla hauskaa ja mielekästä olla osana toimintaa”

Mathias Mattsson, 30 vuotta, näkee Turun jatkuvasti kasvavana kehittyvänä kaupunkina ja sen mahdollisuudet tulla vielä viihtyisämmäksi paikaksi asua, elämäntilanteesta tai iästä riippumatta. Paraisilta kotoisin oleva Mattsson on asunut Turussa kohta yli 10 vuotta ja on ollut ehdolla Turun RKP:n listalla kuntavaaleissa 2021. Mattsson näkee kaupungissa potentiaalia ja haluaa nähdä enemmän panostusta yrittäjyyteen ja nuorten aikuisten hyvinvointiin. Eduskuntavaalit lähestyvät ja Mattsson haluaa kantaa kortensa kekoon.

Lue edellinen artikkeli

RKP Varsinais-Suomi nimesi ehdokkaita vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

RKP Varsinais-Suomen piirihallitus nimesi neljä ehdokasta eduskuntavaaleihin.

Lue seuraava artikkeli