Mats Nylund ehdolle aluevaaleihin

Mats Nylund asettuu ehdolle aluevaaleihin Länsi-Uudellamaalla. Nylund on maanviljelijä ja on vuodesta 2018 toiminut puheenjohtajana ruotsinkielisen tuottajajärjestön Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n puheenjohtajana ja on RKP:n entinen kansanedustaja. Nylund, 57, on asunut Kirkkonummella vuodesta 2019. Nylund on kotoisin Pedersörestä Pohjanmaalta, jossa hän viljelee kotitilaansa yhdessä vanhimman poikansa kanssa. Perheeseen kuuluvat puoliso Corinna Tammenmaa ja seitsemän 9–33-vuotiasta poikaa perheineen.

– Aluevaalit ovat tärkeät vaalit, sillä ne vaikuttavat yhteiskunnan ihmiskeskeisimpiin palveluihin ja koskettavat kaikkia – vauvoista ikäihmisiin. Kaksitoista vuotta eduskunnassa, joista kahdeksan valtiovarainvaliokunnan jäsenenä, tarjoavat hyvän tietopohjan Länsi-Uudenmaan uuden hyvinvointialueen rakentamiseen, Nylund sanoo.

– Nyt rakenteilla oleva hyvinvointialue tulee palvelemaan asukkaita vuosikymmeniä. Koen, että politiikasta ja hallinnosta saatu kokemus antaa minulle hyvät lähtökohdat edistää toimivia, asukasläheisiä ja kielellisesti toimivia ratkaisuja, Nylund sanoo.

Nylund lähtee vaaleihin kolmella teemalla: 

1) Lähipalvelut myös maaseudulla
Kaupunkialueiden lisäksi Länsi-Uusimaa koostuu pääosin maaseudusta ja peruspalvelujen tulisi aina olla lähellä asukkaita. 

2) Palvelu omalla äidinkielellä
Uuden hyvinvointialueen toimintaa tulee rakentaa niin, että jokainen voi saada palvelua omalla äidinkielellään, ruotsiksi tai suomeksi.

3) Kustannukset haltuun
Uusi hyvinvointialue ja mahdollinen uusi maakuntavero eivät saa lisätä verorasitusta.

Rehn-Kivi on tyytyväinen tärkeisiin ennaltaehkäiseviin toimiin ensi vuoden budjetissa

Talouskasvun aikana on oikein toteuttaa toimenpiteitä talouden vahvistamiseksi ja työllisyysasteen nostamiseksi, sanoi kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) eduskunnan palautekeskustelussa vuoden 2022 budjetista.

Lue edellinen artikkeli

RKP jätti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella täyden ehdokaslistan

Uudenmaan RKP jätti tiistaina 14. joulukuuta täyden 98 ehdokkaan listan Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Ehdokkaat tulevat yhdeksästä eri kunnasta, ja heistä 52 % on miehiä ja 48 % naisia. 

Lue seuraava artikkeli