Rehn-Kivi on tyytyväinen tärkeisiin ennaltaehkäiseviin toimiin ensi vuoden budjetissa

Talouskasvun aikana on oikein toteuttaa toimenpiteitä talouden vahvistamiseksi ja työllisyysasteen nostamiseksi, sanoi kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) eduskunnan palautekeskustelussa vuoden 2022 budjetista.

– Tavoitteemme saavuttaa 75 prosentin työllisyysaste on hyvää vauhtia toteutumassa. Ensi vuoden helmikuussa hallitus kokoontuu päättämään uusista työllisyystoimista, joilla julkista taloutta vahvistetaan. Tavoite on julkisen talouden vahvistaminen 110 miljoonalla eurolla. RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä korostaa näiden toimenpiteiden tärkeyttä ja ovat tyytyväisiä, että useita toimenpiteitä on jo toteutettu – työperäistä maahanmuuttoa helpottava D-viisumi ja erityisasiantuntijoiden pikakaistan käyttöönotto toteutuvat, Rehn-Kivi sanoo.

Sosiaali- ja terveysalaan on kohdistunut erityisiä paineita koronapandemian aikana. Rehn-Kivi korosti puheenvuorossaan hoitohenkilökunnan hyvinvointia, ja talousarvion sisältämiä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

– Hallitus on käynnistänyt ohjelman sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan saatavuuden turvaamiseksi. Tämän hetken hoitajapulan takia, tämä on kiireellinen ja välttämätön toimenpide. Samalla meidän on huolehdittava siitä, että sosiaali- ja terveysalan tutkimustasoa voidaan jatkossakin säilyttää korkealla tasolla, Rehn-Kivi sanoo. 

– Panostamme nyt myös merkittävästi ennaltaehkäisevään työhön. Lisärahoitus riskiryhmien pneumokokkirokotteisiin on erittäin tervetullutta. Panostukset ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin maksavat itsensä takaisin pitkällä tähtäimellä ja vähentävät terveydenhuollon taakkaa, Rehn-Kivi jatkaa.

Rehn-Kivi on iloinen, että ensi vuoden talousarvio sisältää monia RKP:lle ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmälle tärkeitä asioita.

– Ensi vuonna panostamme yli 1,27 miljardia euroa kansainväliseen apuun ja kehitysyhteistyöhön. Lisäksi tuemme rauhantyön, pakolais- ja ihmisoikeusasioiden parissa työskenteleviä järjestöjä. Pelastuskoulutus järjestetään taas pitkän tauon jälkeen ruotsiksi, kotitalousvähennys ja opiskelijoiden tuloraja korotetaan. Nämä ovat tärkeitä investointeja ihmiseen sekä työllisyyttä edistäviä toimenpiteitä, Rehn-Kivi sanoo. 

 

RKP:llä vahva lista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Uudenmaan RKP jätti maanantaina 13. joulukuuta vahvan kymmenen ehdokkaan listan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. RKP on alueella vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa. Kokoomus asettaa ehdolle 76 ehdokasta ja RKP 10 ehdokasta.

Lue edellinen artikkeli

Mats Nylund ehdolle aluevaaleihin

Mats Nylund asettuu ehdolle aluevaaleihin Länsi-Uudellamaalla. Nylund on maanviljelijä ja on vuodesta 2018 toiminut puheenjohtajana ruotsinkielisen tuottajajärjestön Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n puheenjohtajana ja on RKP:n entinen kansanedustaja. Nylund, 57, on asunut Kirkkonummella vuodesta 2019. Nylund on kotoisin Pedersörestä Pohjanmaalta, jossa hän viljelee kotitilaansa yhdessä vanhimman poikansa kanssa. Perheeseen kuuluvat puoliso Corinna Tammenmaa ja seitsemän 9–33-vuotiasta poikaa perheineen.

Lue seuraava artikkeli