Meidän on kehitettävä olemassa olevaa

Eduskunta käsittelee parhaillaan ensi vuoden valtion budjettia. Kansanedustaja Thomas Blomqvist on budjettialoitteissa ja keskustelussa korostanut Länsi-Uudenmaan olemassa olevan infrastruktuurin kehittämisen tärkeyttä.

– Toimiva teiden ja rautateiden verkosto helpottaa ihmisten arkea ja toimii perustavanlaatuisena edellytyksenä sille, että yritykset voivat toimia ja kauppa käydä. Tärkeä ja talouskasvua lisäävä projekti olisi Hanko-Hyvinkää –ratayhteyden sähköistäminen. Tämä olisi erittäin hyvä investointi Hangon satamalle ja toisi positiivisia vaikutuksia koko alueelle, sanoo Blomqvist.

Toinen välttämätön investointi olisi Turun ja Helsingin välisen rantaradan perusparannus.

– Ne rahat, jotka nyt on varattu Salon, Lohjan ja Espoon välisen ratayhteyden suunnitteluun pitäisi käyttää Rantaradan perusparannukseen. Uuden radan rakentaminen on aivan liian kallis, kannattamaton ja turha investointi.

Tammisaaren saariston kansallispuistossa sijaitsevalla Jussaröllä on aivan uniikki kalastukseen, merenkulkuun, yrittäjyyteen ja Suomelahden kaivostoimintaan liittyvä historia. Alueen luonnonpuisto on Suomenlahden suurin yksittäinen matkustuskohde ja siksi luontoturismin kannalta merkittävä.

– Jussarön täyden potentiaalin hyödyntäminen ja palvelutason parantaminen vaativat Metsähallitukselta investointeja infrastruktuuriin, kuten laitureihin, teihin ja kiinteistöihin. Siksi jätin talousarvioaloitteen koskien lisärahoitusta Tammisaaren saariston luonnonpuiston toiminnan kehittämiseksi Jussarössä.

Vaikka eduskunta ei äänestysten jälkeen päättänyt antaa edellä mainituille asioille lisärahoitusta, toteaa Blomqvist työn jatkuvan.

Regeringen svek Svenskfinland och Vasa

Centerns, Samlingspartiets och Sannfinländarnas ledamöter i riksdagen röstade idag ner fulljoursstatusen för Vasa Centralsjukhus. Rösterna i riksdagen föll 110 – 65.

Lue edellinen artikkeli

Potilaslähtöinen valinnanvapaus on tervetullutta

Hallitus esitteli myöhään keskiviikkoiltana linjauksensa sote-uudistuksen valinnanvapauskirjauksista.

Lue seuraava artikkeli