Meidän riveihimme eivät rasistit ole tervetulleita

Suomalaiset ympäri maan kokoontuvat tänään rasismin ja fasismin vastaisiin mielenosoituksiin.

Mielenosoitusten tarkoitus on saada loppu sille hiljaisuuden kulttuurille, jonka varjossa väkivaltainen äärioikeisto on saanut kasvaa rauhassa. Tämän mielenosoituksen alla hallituspuolue Perussuomalaiset päätti viestiä, että heidän mielestään ei ole tarpeen vaatia ehdokkaitaan irtisanoutumaan rasismista.

– On käsittämätöntä, että hallituspuolueella on tällainen asenne. Suomen kaltaisessa oikeusvaltiossa kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja kaikilla on oikeus elää väkivallasta vapaata elämää, riippumatta sukupuolesta, sukupuoli-identiteetistä, seksuaalisesta suuntautumisesta, toimintakyvystä tai kansalaisuudesta. Ihmiset, joille on annettu vastuu maamme johtamisesta seuraaviin vaaleihin asti, vastustavat nyt näitä oikeuksia. Arvojohtajuus loistaa poissaolollaan, sanoo RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff.

Perussuomalaisten puoluesihteeri kohauttaa puolueensa ehdokkaiden rasistisille yhteyksille olkapäitään ja perustelee asiaa sillä, että todellisuus Kehä III:n ulkopuolella on toinen. Se, mikä koetaan Helsingissä rasismiksi, ei ole sitä maaseudulla, hän toteaa.

– Tämä on kummallinen väite. Mikäli on sitä mieltä, että ihminen on alempiarvoinen ihonvärinsä tai alkuperänsä perusteella, on rasisti. Piste. On nöyryytys Kehä III:n ulkopuolista aluetta kohtaan, että hallituspuolue leimaa siellä asuvat yksinkertaisiksi rasisteiksi. Kaikkien vastuuntuntoisten poliittisten puolueiden tulee RKP:n tavoin selkeästi tuomita rasistit.

Båtskatten en märklig prioritering i svåra tider

Istället för att råda bot på arbetslösheten som årligen kostar samhället 6 miljarder euro prioriterar regeringen en byråkratisk båtskatt, som sysselsätter finansministeriet, skatteverket och Trafi utan att hämta in några betydande summor.

Lue edellinen artikkeli

Missbrukarvården på svenska måste räddas

Pixne-kliniken, som nu är den enda enheten i Svenskfinland som erbjuder dygnet runt-vård och stöd, står inför nedläggning ifall de kommunala beslutsfattarna inte tänker om.

Lue seuraava artikkeli