Merja Fredriksson RKP:n uudeksi valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Varhassa

Keskiviikkona 23.8 Varhan RKP:n valtuustoryhmällä oli syksyn ensimmäinen ryhmäkokous. Kokouksessa Merja Fredriksson valittiin uudeksi ryhmän puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi valittiin Regina Koskinen.

– Tuntuu hienolta saada tämä luottamus ryhmältä. Meillä on haastava syksy edessämme, monien suurien ja tärkeiden päätösten parissa hyvinvointialueella. RKP:llä on keskeinen asema valvoa, että myös tulevaisuudessa hyvinvointialue tarjoaa hyvää palvelua molemmilla kotimaisilla kielillä, sekä kaupungissa että haja-alueilla. Meillä on osaava valtuustoryhmä ja tuntuu todella hyvältä päästä johtamaan ryhmän työtä, sanoo Merja Fredriksson.

Syksy alkaa valtuuston kannalta valtuustokokouksella 25.9. Syksyn aikana palvelustrategia saatetaan valmiiksi ja työ kiinteistöstrategian sekä palveluverkkostrategian kanssa alkaa. Päätös palveluverkkostrategiasta antaa suuntaviivaa minkälaista palvelua tullaan jatkossa tarjoamaan, kun kiinteistöstrategia käsittelee fyysisiä rakennuksia.

RKP:n valtuustoryhmä Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Wickström: Suomesta on saatava Euroopan johtava vetytalous

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että Suomi edistää aktiivisesti puhtaan energian investointeja. Wickström näkee, että Suomella on kaikki mahdollisuudet nousta Euroopan johtavaksi vetytaloudeksi. Wickström tapasi tänään Helsingissä Blastr Green Steelin pääomistajan Tore Ivar Slettemoen sekä muita kyseisen yrityksen edustajia. Kyseisessä tapaamisessa käytiin läpi hankkeen etenemistä.

Lue edellinen artikkeli

Pohjanmaan RKP antaa tukensa Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle.

Pohjanmaan RKP:n hallitus piti tiistaina pitkän kokouksen, jossa keskusteltiin RKP:n osallistumisesta hallitustyöhön ja hallituksen tulevaisuudesta. Piirin hallitus antoi yksimielisesti tukensa Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle jatkaa hallitustyöskentelyä. Samalla piirihallitus korosti, että hallitusyhteistyö edellyttää tässä vaiheessa, että hallituksen tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa on riittävän kunnianhimoinen ja johtaa konkreettisiin toimenpiteisiin. Ruotsalainen eduskuntaryhmä ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä.

Lue seuraava artikkeli