Wickström: Suomesta on saatava Euroopan johtava vetytalous

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että Suomi edistää aktiivisesti puhtaan energian investointeja. Wickström näkee, että Suomella on kaikki mahdollisuudet nousta Euroopan johtavaksi vetytaloudeksi. Wickström tapasi tänään Helsingissä Blastr Green Steelin pääomistajan Tore Ivar Slettemoen sekä muita kyseisen yrityksen edustajia. Kyseisessä tapaamisessa käytiin läpi hankkeen etenemistä.

-Mielestäni Suomella on kaikki mahdollisuudet nousta johtavaksi vetytaloudeksi. Meillä on useita puhtaan energian hankkeita liikkeellä Suomessa. On todella tärkeää, että me saamme vahvistettua Suomen profiilia kiinnostavana investointimaana. Tämä edellyttää ketterämpiä lupaprosesseja sekä valmiutta edistää taloudellisesti edellä mainittujen investointien toteutumista, sanoo Wickström. 

Wickström on tyytyväinen siihen, että Länsi-Uusimaa on vahvasti esillä puhtaan energian hankkeissa. Blastr Green Steel -yrityksellä on tavoitteena toteuttaa vihreän teräksen tehdas Inkoon Joddbölen alueelle. Kyseinen hanke toisi mukanaan satoja työpaikkoja Inkooseen ja Länsi-Uudellemaalle.

-On toivottavaa, että Blastrin hanke etenee. Mielestäni meillä on Länsi-Uudellamaalla mahdollisuus muodostua puhtaan energian investointien kasvukäytäväksi. Mielestäni meidän tulisi Länsi-Uudellamaalla yhdessä pohtia laajemminkin seutumme kehitystä sekä sitä, mitä panostuksia me tarvitsemme infrastruktuuriin, jotta voisimme luoda mahdollisimman hyvät toimintaedellytykset kyseisille hankkeille. Toivon seudulle yhteistä vahvaa kehittämisvisiota, sanoo Wickström.

Wickström: Suomelle on tärkeää houkutella uusia investointeja

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström vierailee parhaimmillaan Vaasassa.

Lue edellinen artikkeli

Merja Fredriksson RKP:n uudeksi valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Varhassa

Keskiviikkona 23.8 Varhan RKP:n valtuustoryhmällä oli syksyn ensimmäinen ryhmäkokous. Kokouksessa Merja Fredriksson valittiin uudeksi ryhmän puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi valittiin Regina Koskinen.

Lue seuraava artikkeli