Mikaela Nylander nimitetty valtiosihteeriksi

Hallitus on istunnossaan tänään 22. kesäkuuta nimittänyt kauppatieteiden maisteri, oikeusnotaari Mikaela Nylanderia valtiosihteeriksi opetusministerille Anna-Maja Henrikssonille. Nylander on toiminut valtiosihteerinä oikeusministeriössä vuosina 2021-2023.

– Koulutukseen ja opetukseen liittyvät kysymykset ovat aina kiinnostaneet minua ja oltuani 16 vuotta eduskunnan sivistysvalikunnan jäsen, tunnen opetussektoria kokonaisuutena hyvin. On ilahduttavaa, että Orpon hallitus panostaa koulutukseen. On todella tärkeää, että koulutuksen kautta pystytään luomaan tasavertaiset edellytykset kaikille lapsille ja nuorille sosioekonomisesta taustasta huolimatta, sanoo Nylander.

Valtiosihteerin tehtäviin kuuluu muun muassa varmistaa, että hallitusohjelman kirjaukset toteutetaan, huolehti kansliapäällikön kanssa siitä, että ministeriöiden välinen yhteistyö sujuu hyvin, avustaa ministeriä EU-asioiden valmistelussa sekä edustaa ministeriä hänen toimeksiantojen mukaisesti. 

 

Ryhmäpuheenjohtaja Andersson: Jotta hyvinvointi ja palvelut voidaan turvata myös tulevaisuudessa, tarvitaan vakaa talous.

Uudesta hallitusohjelmasta keskusteltiin keskiviikkona eduskunnan täysistunnossa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron piti ryhmän puheenjohtaja Otto Andersson.

Lue edellinen artikkeli

RKP Helsinki: Henkilöstöpula on asetettava etusijalle

RKP vaatii toimenpiteitä henkilöstöpulan ratkaisemiseksi, toivoo selvityksen hallitusohjelman vaikutuksista ja jättää esityksen liikenneratkaisuista.

Lue seuraava artikkeli