RKP Helsinki: Henkilöstöpula on asetettava etusijalle

RKP vaatii toimenpiteitä henkilöstöpulan ratkaisemiseksi, toivoo selvityksen hallitusohjelman vaikutuksista ja jättää esityksen liikenneratkaisuista.

RKP vaatii toimenpiteitä henkilöstöpulan ratkaisemiseksi, toivoo selvityksen hallitusohjelman vaikutuksista ja jättää esityksen liikenneratkaisuista.

RKP:n ryhmäpuheenjohtaja Björn Månsson piti keskiviikkoiltana ryhmäpuheenvuoron kaupungin tilinpäätöksestä Helsingin kaupunginvaltuuston viimeisessä kokouksessa ennen kesätaukoa. Månsson nosti esiin muun muassa Sarastia-palkkajärjestelmän tarkastuskertomuksen.

– Kaupungin suuren ongelmalapsen Sarastian takia henkilöstömme on kärsinyt viivästyneistä, puutteellisista ja jopa maksamatta jääneistä palkoista. Tämän seurauksena maineemme työnantajana on kärsinyt. Järjestelmän hankinnassa on siis tapahtunut virhe ja sen lisäksi puutteita on ollut hallinnossa ja viestinnässä. Tulevaisuutta ajatellen tästä olisi otettava opiksi vastaavia hankkeita varten.

Månsson vaati toimenpiteitä varhaiskasvatuksen henkilöstöpulan ratkaisemiseksi ja korosti tarvetta analysoida hallitusohjelman vaikutuksia.

– Henkilöstöpula on asetettava etusijalle: koulutuspaikkojen lisääminen alueellamme, paluumuuttajien ja ulkomaisen työvoiman aktiivinen rekrytointi sekä parempi johtaminen, joka luo työtyytyväisyyttä, ovat joitakin ratkaisuja – puhumattakaan palkkojen kehittämisestä. Meidän on erityisesti huomioitava naapurikaupunkien palkkatasot ja henkilöstöetuudet, jotta voimme paremmin kilpailla työvoimasta.

– Helsingin on nyt pikaisesti analysoitava uuden hallitusohjelman vaikutukset, olipa kyse sitten tervetulleista lupauksista lisätä korkeakoulupaikkoja, perusopetuksen resurssien lisäämisestä, terapiatakuusta, psykoterapeutikoulutuksen maksuttomuudesta, puurakentamisen edistämisestä, kaupunkisuunnitteluprosessien helpottamisesta ja Helsingin pelastuskoulun turvaamisesta, jonka tehtävänä on huolehtia ruotsinkielisestä koulutuksesta – toisaalta helsinkiläisille erityisen hankalista leikkauksista asumistukeen, työttömyystukeen, toimeentulotukeen ja muihin sosiaalisiin etuuksiin, puhumattakaan rajoituksista maahanmuuttoon. Maahanmuutto on elinehto Helsingille. Haluamme toivottaa pakolaiset ja maahanmuuttajat tervetulleiksi, emme pelotella heitä pois.

Månsson esitteli myös ryhmän jättämän esityksen liikenneratkaisuista.

– Paikataksemme kuilua autoilijoiden, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden välillä jätämme tänään ryhmäaloitteen. Siinä on kyse siitä, että helpottaisimme autolla kulkemista kaupungin keskustan alla oleviin parkkihalleihin – se ei siis koske katuja, vaan nimenomaan parkkihalleja. Tämä voisi tapahtua yksinkertaisten maanalaisten yhteyksien avulla, jotka hyödyntävät soveltuvin osin olemassa olevaa huoltotunnelia.

Mikaela Nylander nimitetty valtiosihteeriksi

Hallitus on istunnossaan tänään 22. kesäkuuta nimittänyt kauppatieteiden maisteri, oikeusnotaari Mikaela Nylanderia valtiosihteeriksi opetusministerille Anna-Maja Henrikssonille. Nylander on toiminut valtiosihteerinä oikeusministeriössä vuosina 2021-2023.

Lue edellinen artikkeli

Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti valiokuntapaikoista

Ruotsalainen eduskuntaryhmä nimesi tiistaina jäsenensä eduskunnan eri valiokuntiin tulevalle vaalikaudelle. Valiokuntatyö on keskeinen osa kansanedustajan eduskuntatyötä. Eduskuntaryhmän koko oikeuttaa edustukseen kaikissa valiokunnissa, paitsi tarkastusvaliokunnassa. Koska ryhmän kolme ministeriä eivät osallistu valiokuntatyöhön, jakaantuvat paikat muiden seitsemän edustajan kesken.

Lue seuraava artikkeli