Ministeri Bergqvist pyytää vapautusta Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist ilmoitti tänään pyytävänsä vapautusta tehtävästään Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Bergqvist on toiminut Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajana kuntavaaleista 2021 lähtien. Hän on aiemmin toiminut kaupunginhallituksen puheenjohtajana 2009-2012.

– Ministeritehtäväni vaatii täyden ja jakamattoman huomioni. Valitettavasti tämä ei ole sovitettavissa yhteen tehtävääni Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, Bergqvist sanoo.

Käytäntönä on, että ministerit pyytävät vapautusta johtavista paikallisista luottamustehtävistä. Bergqvist jatkaa Paraisten kaupunginvaltuuston jäsenenä.

– Jatkan valtuuston jäsenenä työtäni sen eteen että koko Paraisten kaupunki on elinkelpoinen ja dynaaminen kaupunki, joka toimii innovatiivisesti ja tulevaisuuteen suuntautuneesti. Valtakunnallisella tasolla jatkan Paraisille tärkeiden asioiden seuraamista, Bergqvist sanoo.

 

RKP ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleissa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus päätti kokouksessaan torstaina, että puolue ei aseta omaa ehdokasta vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Puoluehallituksen päätös oli yksimielinen.

Lue edellinen artikkeli

Euroopan parlamentti antoi lopullisen hyväksynnän: EU saa päivitetyn uusiutuvan energian direktiivin

Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina uusiutuvan energian direktiivin kolmikantaneuvottelujen tuloksen. Useimmiten parlamentin lopullisessa äänestyksessä on kyse lähinnä muodollisuudesta, joka hoidetaan pian neuvottelujen jälkeen. Tällä kertaa Eurooppa-neuvoston hyväksyntä viipyi, jäsenmaiden erimielisyyksistä johtuen. Näin ollen Euroopan parlamenttikaan ei pystynyt aikaisemmin antamaan lopullista hyväksyntäänsä päivitetylle lainsäädännölle.

Lue seuraava artikkeli