RKP ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleissa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus päätti kokouksessaan torstaina, että puolue ei aseta omaa ehdokasta vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Puoluehallituksen päätös oli yksimielinen.

– Kävimme puoluehallituksessa perusteellisen keskustelun ja punnitsimme oman ehdokkaan asettamisen hyviä ja huonoja puolia. RKP:lle on tärkeää, että voimme taata, että Suomen seuraava presidentti puolustaa liberaaleja arvoja, demokratiaa, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltioperiaatetta kaikissa oloissa. Tällä hetkellä useat liberaalit ehdokkaat ovat jo ilmoittaneet ehdokkuudestaan, eikä RKP halua edesauttaa liberaalikentän pirstaloitumista entisestään. Siksi RKP päättää tällä kertaa olla asettamatta omaa ehdokasta seuraavissa presidentinvaaleissa, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

RKP ei myöskään tue presidentinvaaleissa ketään yksittäistä ehdokasta. Osallistumme kuitenkin aktiivisesti poliittiseen keskusteluun Suomen tulevaisuudesta, Henriksson sanoo.

Ministeri Bergqvist: Kaikkien on saatava olla oma itsensä ja tuntea olonsa turvallisesti – myös urheilussa ja nuorisotyössä

Valtioneuvoston tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa käsittely on tänään alkanut eduskunnassa. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist pitää tiedonantoa erittäin selkeänä viestinä siitä, että rasismille ei ole minkäänlaista sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Bergqvistille on ollut tärkeää, että urheilua ja nuorisotyötä käsitellään tiedonannossa

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Bergqvist pyytää vapautusta Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist ilmoitti tänään pyytävänsä vapautusta tehtävästään Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Bergqvist on toiminut Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajana kuntavaaleista 2021 lähtien. Hän on aiemmin toiminut kaupunginhallituksen puheenjohtajana 2009-2012.

Lue seuraava artikkeli