Euroopan parlamentti antoi lopullisen hyväksynnän: EU saa päivitetyn uusiutuvan energian direktiivin

Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina uusiutuvan energian direktiivin kolmikantaneuvottelujen tuloksen. Useimmiten parlamentin lopullisessa äänestyksessä on kyse lähinnä muodollisuudesta, joka hoidetaan pian neuvottelujen jälkeen. Tällä kertaa Eurooppa-neuvoston hyväksyntä viipyi, jäsenmaiden erimielisyyksistä johtuen. Näin ollen Euroopan parlamenttikaan ei pystynyt aikaisemmin antamaan lopullista hyväksyntäänsä päivitetylle lainsäädännölle.

Ympäristövaliokunnan pääneuvottelija Nils Torvalds (RKP/Renew) on helpottunut, kun pitkä prosessi on saatu päätökseen.

– Neuvottelut, jotka saimme päätökseen maaliskuun lopussa, olivat erittäin vaikeat, mikä näkyi nyt myös kyvyttömyytenä käsitellä lainsäädäntöä normaaliin tapaan, Torvalds sanoo.

Suomessa keskustelu neuvotteluissa keskittyi bioenergiaan. Neuvottelutulos tarkoittaa, että kaikki bioenergia sallitaan edelleen tulevaisuudessakin. Huomioiden Suomen tavoite saavuttaa ympäristöneutraalius vuoteen 2035 mennessä, oli myös tärkeää, että tulos edelleen antaa mahdollisuuden laskea bioenergia uusiutuvaksi energiaksi. 

– Yli kaksi vuotta on kulunut siitä, kun aloimme analysoida komission alkuperäistä ehdotusta. Maailma näytti hyvin erilaiselta tuolloin ja sota Ukrainassa johti neuvotteluasemien vaihtumiseen moneen otteeseen. Useampi asia olisi voinut mennä paremmin, mutta olen tyytyväinen saavutettuun tulokseen. EU pitää kiinni omista ilmastotavoitteistaan ​​ja kansainvälisistä velvoitteistaan. Samalla teollisuus voi myös vihdoin tuntea varmuutta investoinneista huomisen energialähteisiin, Torvalds päättää.

Ministeri Bergqvist pyytää vapautusta Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist ilmoitti tänään pyytävänsä vapautusta tehtävästään Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Bergqvist on toiminut Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajana kuntavaaleista 2021 lähtien. Hän on aiemmin toiminut kaupunginhallituksen puheenjohtajana 2009-2012.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Maailman onnellisin maa ei saa kääntää selkäänsä kasvavien huumeongelmien edessä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström on huolissaan kasvavasta määrästä huumekuolemia Suomessa. Vuonna 2021 huumausaineisiin kuoli Suomessa vajaat 290 henkilöä. Jokaisella näistä ihmisestä on oma tarinansa, omat läheisensä ja ystävät, jotka ovat jääneet näitä menetettyjä henkilöitä kaipaamaan. Diakonissalaitos tiedotti eilen, että Suomi on jo kärjessä alle 25-vuotiaiden huumekuolemissa.

Lue seuraava artikkeli