Ministeri Bergqvist RKP:n puoluekokouksessa – ”Lapsimme ja nuoremme elävät siinä yhteiskuntailmapiirissä, jonka olemme luoneet”

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksessa Helsingissä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist piti vahvan puheen nuorten hyvinvoinnista ja aikuisten vastuusta. Hän nosti esiin ajankohtaisia kysymyksiä ja korosti positiivisen ja turvallisen ympäristön luomisen tärkeyttä nuorille, sekä tosielämässä että sosiaalisessa mediassa.

– Torstaina kävimme eduskunnassa tärkeän ajankohtaiskeskustelun siitä, miten lapsemme ja nuoremme voivat. Keskustelimme muun muassa nuorten mielenterveydestä, lasten ja nuorten liikkumattomuudesta sekä hallituksen toimista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Punaisena lankana keskustelussa oli myös tarve vahvistaa nuorten uskoa tulevaisuuteen, sanoi Bergqvist.

Bergqvist viittasi aikuisten vastuuseen, kun on kyse yhteiskunnallisen keskustelun muovaamisesta ja turvallisen ympäristön luomisesta nuorille. Hän kyseenalaisti, pohtivatko johtavat henkilöt todella, miten heidän toimintansa vaikuttaa nuoriin.

– Meidän aikuisten täytyy ottaa suurempi vastuu siitä, miten ilmaisemme itseämme ympäristöissä, joissa lapset ja nuoret liikkuvat. Tämä koskee sekä tosielämää että sosiaalista mediaa. Meidän kaikkien tulisi kysyä itseltämme: ilmaisinko itseäni niin, että haluaisin omien alaikäisten lasteni lukevan kirjoituksiani?

Puheessaan Bergqvist nosti esiin myös nuorten ja aikuisten lisääntyvän liikkumattomuuden ja varoitti pitkäaikaisista seurauksista yhteiskunnassa, jossa liikumme yhä vähemmän.

– Olemme kehittäneet yhteiskunnastamme niin mukavan, että sen sijaan että se helpottaisi arkeamme, se nyt uhkaa sekä fyysistä että henkistä terveyttämme, terveydenhuoltojärjestelmäämme ja jopa puolustuskykyämme. Pyrkiessämme mukavuuksiin olemme unohtaneet täysin hyvinvointimme perustan – fyysisen toimintakykymme, sanoi Bergqvist, joka työskentelee hallituksessa kovasti liikunnan edistämiseksi.

Sandra Bergqvist päätti puheensa kehotukseen kaikille pohtia omaa käyttäytymistään ja ottaa suuremman vastuun yhteiskunnan edellytysten parantamiseksi lapsille ja nuorille.

– Lapsemme ja nuoremme elävät siinä yhteiskunnassa, jonka olemme luoneet. Me olemme heidän esikuviaan. Ja me olemme ne, joiden on otettava suurempi vastuu nuoristamme, hän päätti.

Kansanedustaja Henrik Wickström luopuu paikastaan RKP:n puheenjohtajakilpailussa

Kansanedustaja Henrik Wickström kertoo luopuvansa paikastaan RKP:n puheenjohtajakilpailussa. Wickström kertoo päätyneensä tähän ratkaisuun puoluekokouksen aikana.

Lue seuraava artikkeli