Politiikka A-Ö: Lapset & Nuoret

Lapset ja nuoret ovat meidän tulevaisuutta, mutta tulee myös ottaa vakavasti tämän päivän päätöksenteossa. Lapset pitää saada olla lapsia ja kuitenkin saada korkealaatuista varhaiskasvatusta sekä peruskoulutusta. Nuorten tulee saada parhaat mahdollisuudet elämälle sekä tasa-arvoinen koulutus yhtäläisillä mahdollisuuksilla. Meidän tulee myös pitää huolta meidän nuorista, jotka putoavat yhteiskunnan ulkopuolelle, tehokkaalla ennaltaehkäisevällä toiminnalla sekä hyvällä etsivällä nuorisotyöllä. Nuorille pitää antaa mahdollisuus myös vaikuttaa yhteiskuntaan esimerkiksi nuorisovaltuustoon kautta, jolla on oikea päätöksentekovaltaa ja oikea mahdollisuus vaikuttaa.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Ministeri Bergqvist RKP:n puoluekokouksessa – ”Lapsimme ja nuoremme elävät siinä yhteiskuntailmapiirissä, jonka olemme luoneet”

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksessa Helsingissä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist piti vahvan puheen nuorten hyvinvoinnista ja aikuisten vastuusta. Hän nosti esiin ajankohtaisia kysymyksiä ja korosti positiivisen ja turvallisen ympäristön luomisen tärkeyttä nuorille, sekä tosielämässä että sosiaalisessa mediassa.

Ministeri Bergqvist: Meillä aikuisilla on vastuu siitä, miten puhumme tulevaisuudesta!

Eduskunta kävi torstaina ajankohtaiskeskustelu hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Keskustelussa käsiteltiin muun muassa nuorten mielenterveyttä, lasten ja nuorten liikkumattomuutta sekä hallituksen toimenpiteitä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Keskustelua yhdisti tarve vahvistaa nuorten luottamusta tulevaisuuteen. Liikunta, urheilu ja nuorisoministeri ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist haluaa, että aikuiset ottavat enemmän vastuuta nuorten hyvinvoinnista.

Bergqvist uudesta selvityksestä: ”Haluamme tukea ruotsinkielistä huippu-urheilua”

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist on asettanut selvityshenkilön kartoittamaan ruotsinkielisiä koulutuspolkuja ja huippu-urheilu-uraan panostavien urheilijoiden tukitoimintoja. Selvityksen taustalla ovat hallitusohjelman vahvat kirjaukset ruotsinkielisestä koulutuksesta sekä urheilu-uran yhteensovittamisen helpottaminen opiskelun ja työn kanssa. Hallituksen tavoitteena on myös parantaa urheilijoiden edellytyksiä edetä ammattimaisesti maailman huipulle.

Ministeri Bergqvist kansainvälisenä naistenpäivänä: ”Tarvitsemme lisää naisia urheilumaailman johtotehtäviin”

Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist järjesti aamiaistilaisuuden opetus- ja kulttuuriministeriössä aiheesta tasa-arvo urheilussa. Tapahtuma kokosi naisurheilijoita ja – johtajia keskustelemaan ja nostamaan esiin naisten asemaa suomalaisessa, eurooppalaisessa ja kansainvälisessä urheilumaailmassa.