Miten käy luvattujen 110 000 työpaikan?

Hallitus tiedotti viime viikolla valtion talousarviosta 2017. Kotitalousvähennyksen kaltaisista muutamista valonpilkahduksista huolimatta suunnitelmat ovat vähintäänkin tehottomia.

Hallitus ilmoittaa, että tällä talousarviolla voidaan saada 10 000 uutta työpaikkaa. Valtiovarainministeriö puolestaan toteaa, että toimenpiteet eivät riitä saavuttamaan hallituksen tavoitteekseen asettamaa 72 % työllisyysastetta.

– Hallituksen lupaus 110 000 uudesta työpaikasta koskee toki koko vaalikautta eli aikaa on vielä. Hallituksella ei kuitenkaan tunnu olevan kiirettä saavuttaa tavoite. Kello käy jatkuvasti maan 378 000 työttömälle. Miksi hallitus toimii hampaattoman paperitiikerin lailla heittäessään pallon työmarkkinaosapuolille sen sijaan, että kantaisi vastuunsa? Myös hallituksella on keinoja valikoimassaan, sanoo ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä esitteli kesäkokouksessaan Porvoossa 10 konkreettista toimenpidettä työllisyystilanteen parantamiseksi. Wallin ihmettelee, miksi hallituspuolueet ovat valinneet sivuuttaa monet näistä toimenpiteistä.

– Emme vaadi esittelemiemme toimenpiteiden tekijänoikeuksia, vaan kehitimme ne siksi, että niiden avulla saadaan Suomen talous takaisin jaloilleen. Jokainen työpanos on tärkeä. Me annamme mieluusti toimenpidepakettimme hallituksen käyttöön. Meidän mielestämme on kiire saada ihmiset töihin, vaikka hallitus ei tunnukaan olevan sitä mieltä.

Maahanmuuttoviraston toiminta oikeusvaltioperiaatteen vastaista?

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on tyrmistynyt tänään Helsingin Sanomissa julkaistun Migrin käytäntöjä paljastavan artikkelin johdosta. Uutisen mukaan Migrin linjauksia joidenkin maiden turvallisuudesta on lievennetty väärin perustein.

Lue edellinen artikkeli

Antakaa opiskelijoiden ansaita toimeentulonsa

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson nosti Ammattikorkeakoulu Novian lukuvuoden avajaisissa tänään esiin kysymyksen korkeakouluopiskelijoiden tulorajoista.

Lue seuraava artikkeli