Niklas Guseff toivottaa hyvinvointialueen uuden johtajan tervetulleeksi – kritisoi kuitenkin valtuuston asennetta ruotsin kieltä kohtaan

Pidetyssä puheessaan Varsinais-Suomen aluevaltuuston kokouksessa 27. huhtikuuta, hallituksen jäsen Niklas Guseff (r.) toivottaa Tarmo Martikaisen tervetulleeksi, sekä kritisoi valtuuston asennetta ruotsin kieltä kohtaan.

– Tarmo Martikaisesta tulee erinomainen johtaja hyvinvointialueellemme. Minulla on ollut ilo saada useaan otteeseen keskustella Martikaisen kanssa rekrytointiprosessin aikana, kuulla hänen mielipiteensä ja luoda kuva hänen näkemyksestään koskien tulevaa tehtävää. Martikainen on pitkän johtajauransa aikana muun muassa erikoistunut ”hoivan vaikutukseen”, joka tulee olemaan tärkeä osa palveluita kehittäessä, sanoo Niklas Guseff.

Guseff mainitsee myös Martikaisen ruotsin kielen taidot.

 – Mitä ruotsin kieleen tulee, niin toivottavaa on. Hänen asenteensa ja omasta mielestäni hänen halu oppia, on kuitenkin nähtävä positiivisena asiana. Sen sanottua haluan RKP:n valtuustoryhmän puolesta toivottaa Tarmo Martikaisen tervetulleeksi Varsinais-Suomeen, sanoo Guseff.

Guseff kritisoi kuitenkin valtuustoa tilanteesta, joka ilmeni rekrytointiprosessin aikana.

– Harmikseni toteutui se mistä RKP:n valtuustoryhmä oli huolissaan. Valtuusto väisti vastuunsa määrätä kielivaatimuksia johtajan viran osalta. Hyvinvointialueen hallitus puolestaan asetti ”toivomuksen” sujuvasta ruotsin kielen taidosta. Kauniit sanat kaksikielisyydestä ja ruotsin kielen merkityksestä tässä salissa, vaalien alla ja jälkeen, osoittautuivat tyhjiksi. Toivon syvästi, että tämä toimintatapa oli poikkeus ja, että voimme tulevaisuudessa keskeisissä rekrytoinneissa huomioida ruotsin kielen – ei vain juhlapuheissa, vaan käytännön teoilla, jotta voimme totuudenmukaisesti kuvailla itseämme kaksikieliseksi hyvinvointialueeksi, Guseff päättää.

Johan Bardy Kotkasta jatkaa RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajana

RKP:n Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen Helsingissä 26.4.2022 Johan Bardy jatkaa RKP Yhteispiirin puheenjohtajana. Bardy on johtanut piiriä syyskuusta 2021 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen Pia Tyyskä.

Lue edellinen artikkeli

Anna Oksanen on ministeri Thomas Blomqvistin uusi eduskunta-avustaja

Raaseporilainen Anna Oksanen on pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin uusi eduskunta-avustaja. Oksanen on kauppatieteiden kandidaatti ja suorittaa parhaillaan viimeisiä opintojaan Åbo Akademin kauppakorkeakoulussa. Oksanen aloitti tehtävässä 11. huhtikuuta.

Lue seuraava artikkeli