Nina af Hällström on RKP:n uusi ryhmäpuheenjohtaja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n aluevaltuustoryhmä Länsi-Uudellamaalla kokoontui sunnuntaina 23. huhtikuuta ryhmäkokoukseen ja valitsi Nina af Hällströmin ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Ryhmäpuheenjohtajan vaihdos tuli ajankohtaiseksi, kun kansanedustaja Henrik Wickström ilmoitti eduskuntavaalien jälkeen, että hän ei jatka ryhmäpuheenjohtajan tehtävässä.

– Kiitän ryhmääni luottamuksesta johtaa valtuustoryhmän toimintaa ja politiikkaa. Ryhmäpuheenjohtaja on ratkaisevassa asemassa poliittisissa neuvotteluissa muiden puolueiden kanssa. Aluevaltuuston kolmanneksi suurimpana ryhmänä RKP on usein vaa’ankieliasemassa, joka tuo paitsi vaikutusvaltaa myös vastuuta. Otan nöyränä tehtävän vastaan ajaa ryhmän asiaa neuvotteluissa, sanoo Nina af Hällström.

Tuore ryhmäpuheenjohtaja Nina af Hällström sanoo, että RKP:n valtuustoryhmä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella asettaa lähipalvelut ja ennaltaehkäisevät palvelut prioriteettiensa kärkeen hyvinvointialueen palvelustrategian ja seuraavan budjetin valmistelussa. 

– Meillä on suuria päätöksiä edessämme. Ryhmä kokoontui torstaina 20. huhtikuuta iltakouluun käsittelemään hyvinvointialueen ensimmäistä palvelustrategialuonnosta. RKP:n ryhmälle on tärkeää, että ruotsinkieliset palvelut turvataan ja mm. lasten neuvolapalvelut ja vanhustenhuolto tuotetaan lähipalveluina, sanoo af Hällström. 

 Hyvinvointialueemme rahoitus on haaste ja taloutemme on reilusti alijäämäinen, mutta siitä huolimatta meidän on myös ajateltava pitkäjänteisesti jakaessamme budjettivarojamme. Taloudellisen painopisteen on siirryttävä erikoissairaanhoidosta perusterveydenhuoltoon. On tärkeää panostaa ennaltaehkäisevään toimintaan, koska siten säästämme rahaa pitkällä aikavälillä, sanoo af Hällström. 

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen Helsingissä 22.4.2023. Johan Bardy (Kaakkois-Suomi) jatkaa RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajana. Bardy on johtanut piiriä syyskuusta 2021 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen Pia Tyyskä (Häme). Tyyskä on toiminut varapuheenjohtajana huhtikuusta 2021 lähtien.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Kiitos demokratiastamme kuuluu sotiemme veteraaneille

-Emme koskaan saa unohtaa veteraanien panosta vapaan ja demokraattisen Suomen puolesta, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz tänään kansallisena veteraanipäivänä.

Lue seuraava artikkeli