Norrback: Järkevämpää susipolitiikka luvassa

Euroopan komissio on ehdottanut suden suojeluaseman muuttamista ”tiukasti suojellusta” ”suojelluksi”. Päätös perustuu uusiin tietoihin susikannan kasvusta ja sen vaikutuksista. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP), joka on työskennellyt aktiivisesti susikysymyksen parissa, on erittäin tyytyväinen komission ehdotukseen.

– Meillä on ollut kestämätön susitilanne suomessa jo kauan, tämä kuitenkin osoittaa, että tilanteen vakavuus tiedostetaan yhä laajemmissa piireissä. Olen työskennellyt susiasian parissa pitkään, ja minulla on edelleen vaikea uskoa tätä muutosta, mutta olen siitä todella ilonien, sanoo Norrback.

Ehdotus sallisi susien metsästyksen lisäämistä. Komissio kehottaa myös kansallisia ja paikallisia viranomaisia ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin nykyisten kehysten sisällä, ja että on odotettavissa lisää joustavuutta, jos nykyiset keinot osoittautuvat riittämättömiksi. Seuraavaksi EU:n jäsenvaltioiden on hyväksyttävä komission ehdotus.

– On tärkeää, että me nyt pidämme yhteistä linja, kun keskustelua käydään. Aion työskennellä aktiivisesti sen eteen, että komission ehdotus menee läpi. Tarvitsemme järkevämpää susipolitiikkaa niin EU:ssa kuin Suomessa, sanoo Norrback.

Wickström: Suomi tarvitsee kasvua ja tekoja, ei syyttelyä

RKP:n kansanedustaja, varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan Suomen taloudellisesta tilanteesta. Tänään valtiovarainministeriö julkaisi talven kokonaistaloudellisen ennusteen Suomen talouden tilastasta. Myös Suomen Pankki julkaisi oman ennusteensa. Valtiovarainministeriön ennuste oli myönteisempi ja se ennustaa, että Suomen talous kasvaa ensi vuonna 0,7 prosenttia. Valtiovarainministeriö heikensi kuitenkin omaa ennustettaan.

Lue edellinen artikkeli

Varhan talousarvio 2024: monta hyvää panostusta

Vuoden viimeisessä valtuuston kokouksessa keskiviikkona 20.12. käsiteltiin Varhan ensi vuoden talousarvio. Talousarvion työstäminen on ollut työlästä ja myös vaatinut hyvää yhteistyötä poliitikkojen välillä sekä vaikeita päätöksiä. Mediassa on usein kirjoitettu säästöistä ja leikkauksista. Todellisuus on, että Varha on budjetoinut enemmän rahaa ensi vuodelle, kuin mitä tämän vuoden budjetissa on. RKP haluaa nostaa esille, että budjettikirja 2024 myös sisältää paljon hyviä ja positiivisia asioita.

Lue seuraava artikkeli