Norrback: Meidän täytyy yhdessä työskennellä hiilineutraalin tulevaisuuden puolesta

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) esitti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron tämänpäiväisessä lähetekeskustelussa maankäyttösektorin ilmastosuunnitelmasta. Maankäyttösektorin ilmastosuunnitelma sisältää ilmastotoimenpiteitä, jotka koskevat maatalousmaata, metsätaloutta ja maankäytön muutoksia.

Jotta voimme saavuttaa sitä, mikä on meille kaikille parasta on olennaisen tärkeää, että meillä on maanomistajien tuki toimenpiteille. On tärkeää, että työskentelemme yhdessä hiilineutraaalin tulevaisuuden puolesta, kannustavalla taloudella ja uusilla innovaatioilla. Suomalaiset luottavat maamme viranomaisiin ja pitävät niitä uskottavina. Tämä on hyvin arvokasta, ja sitä on syytä vaalia. Kun puutumme ihmisten arkeen, meidän kaikkien on oltava mukana. Sen takia RKP:n mielestä suunnitteilla olevat toimenpiteet tulee jalkauttaa hyvin sekä yhteiskuntaan että niiden keskuuteen, joihin toimenpiteillä on suoria vaikutuksia. Kansalla on oikeus saada tietää selväsanaisesti ja hyvissä ajoin, mistä toimenpiteissä on kyse ja miten niihin parhaiten voisi varautua. Omistusoikeutta on aina kunnioitettava, Norrback sanoo.

Norrback korostaa myös kokonaiskuvan merkitystä päätöksenteossa..

– Liian mustavalkoisia mielipiteitä on syytä välttää, ja meidän on kyettävä puhumaan eri toimenpiteiden hyvistä ja huonoista puolista. Vaikka hiilidioksidipäästöjä on vähennettävä, meidän on myös ymmärrettävä maanviljelijöitä. Toimenpiteiden on oltava oikeudenmukaisia ​​ja kestäviä, jotta meillä olisi kotimaista ruokaa myös tulevaisuudessa. 

Torvalds taas kärjessä

Joka vuosi esitetään selvitys siitä, kenellä on mitäkin vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa. Tänä vuonna Nils Torvalds (RKP/Renew) on jälleen kärkisijoilla, mutta samalla on tärkeää olla hieman varovainen tällaisten tilastojen kanssa. Tutkimus antaa likimääräisen arvion, mutta se ei ole absoluuttinen totuus.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Suomen huoltovarmuus on vahva ja määrätietoinen

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu valtioneuvoston huoltovarmuusselonteosta. Ryhmäpuheenvuorossaan kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) nosti esiin, että Suomessa on jo pitkään panostettu määrätietoisesti varautumiseen, ja siksi voimme todeta maamme huoltovarmuuden olevan hyvällä tolalla.

Lue seuraava artikkeli