Torvalds taas kärjessä

Joka vuosi esitetään selvitys siitä, kenellä on mitäkin vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa. Tänä vuonna Nils Torvalds (RKP/Renew) on jälleen kärkisijoilla, mutta samalla on tärkeää olla hieman varovainen tällaisten tilastojen kanssa. Tutkimus antaa likimääräisen arvion, mutta se ei ole absoluuttinen totuus.

Euroopan parlamentin puhemiehistö saa luonnollisesti korkeat pisteet. Jos tämä asema voidaan yhdistää siihen, että henkilö on maansa delegaation puheenjohtaja, saa hän lisää bonuspisteitä. Tämän varjopuolena on se, että aseman perusteella tehtävä pisteytys ei välttämättä kerro paljon päivittäisestä työstä.

Suomen europarlamentaarikkojen kärkinelikko vastaa kuitenkin aika hyvin todellisuutta. Eduskunnan varapuhemies Heidi Hautala (Vihreät) ensimmäisellä sijalla, Nils Torvalds (RKP/Renew) toisella sijalla, Ville Niinistö (Vihreät) on kolmanneksi vaikutusvaltaisin ja Elsi Katainen (Kesk./Renew) neljäs. Luettelosta käy ilmi, että vihreää siirtymää koskeva työ, joka on työllistänyt lähinnä ympäristövaliokunnan (ENVI), teollisuusvaliokunnan (ITRE) ja maatalousvaliokunnan (AGRI) jäseniä, on saanut suuren painoarvon.

Kaikista 705 europarlamentaarikosta Hautala on listalla kolmantena, Torvalds 37., Niinistö 76. ja Katainen 95. sijalla.

Linkki selvitykseen:
https://eumatrix.eu/en/blog/meps-influence-index-2022-top-100-most-politically-influential-meps

Hyvinvointialueen RKP-valtuustoryhmän aamupäivätilaisuus tarjosi tietoa, toivoa ja realismia

RKP:n aluevaltuustoryhmä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella järjesti ensimmäisen asukkaille suunnatun infotilaisuutensa lauantaina 15. lokakuuta Paraisilla. Aluevaltuustoryhmälle on tärkeää ylläpitää kontakteja asukkaisiin koko alueella, herättää keskustelua sekä pyrkiä vastaamaan asukkaita mietityttäviin kysymyksiin koskien hyvinvointialuetta.

Lue edellinen artikkeli

Norrback: Meidän täytyy yhdessä työskennellä hiilineutraalin tulevaisuuden puolesta

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) esitti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron tämänpäiväisessä lähetekeskustelussa maankäyttösektorin ilmastosuunnitelmasta. Maankäyttösektorin ilmastosuunnitelma sisältää ilmastotoimenpiteitä, jotka koskevat maatalousmaata, metsätaloutta ja maankäytön muutoksia.

Lue seuraava artikkeli