Nylander ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

Valtiosihteeri Mikaela Nylander asetetaan ehdolle eduskuntavaaleissa 2023 RKP:n Uudenmaan piirikokouksessa torstai iltana.

– Kolmen vuoden aikana olen tarkoin pohtinut erilaisia vaihtoehtoja mihin voisin panostaa tulevaisuudessa. Päätökseni asettua ehdolle eduskuntavaaleissa 2023 on kypsynyt pikku hiljaa. Minulle yhteiskuntavaikuttaminen on edelleen mielekkäin ja arvokkain vaihtoehto. Kansanedustajana toimiminen on erittäin tärkeä ja arvokas luottamustehtävä, sanoo Mikaela Nylander. 

– Kaikki se osaaminen ja tuntemus yhteiskunnallisesta päätöksenteosta eri tasoilla mitä minulle on kertynyt tulee tarpeeseen nyt kun suomalainen yhteiskunta kohtaa suuria muutoksia ja haasteita. Haluan myötävaikuttaa tulevaisuuteen tähtääviin ja ihmislähtöisiin ratkaisuihin. Tarvitsemme ennen kaikkea tulevaisuuden uskoa ja luottamusta siihen, että pärjäämme yhteiskuntana, totea Nylander. 

– Meidän tulee panostaa hyvinvointiin, mielenterveysongelmat maksavat yli miljardin vuodessa. Panostukset koulutukseen ovat  paras tapa luoda tasavertaiset edellytykset kaikille. Panostukset tutkimukseen ja innovaatioihin luovat työpaikkoja ja mahdollistavat muutoksia jotka vastaavat ilmastonmuutoksen tuomiin vaatimuksiin. Tulemme tarvitsemaan työperäistä maahanmuuttoa, hyvinvointimme on riippuvainen koulutetun työvoiman saatavuudesta, sanoo Nylander.

– Taistelu Rkp:n kansanedustajien paikoista Uudellamaalla tulee olemaan kovempi kuin koskaan tulevissa vaaleissa. Lähden tavoittelemaan uusmaalaisten luottamusta hyvin päättäväisesti ja suurella taistelutahdolla, sanoo Nylander. 

Mikaela Nylander on toiminut oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin valtiosihteerinä elokuusta 2021 lähtien. Kunnallisvaaleissa kesäkuussa 2021 ja aluevaaleissa tammikuussa 2022 Nylander oli vaalien äänikuningatar. Aluevaaleissa Nylander keräsi suhteellisesti toiseksi eniten ääniä koko maassa. Nylander toimi kansanedustajana vuosina 2003-2019 ja oli Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja vuosina 2011-2015. 

Biaudet: Nato-jäsenyys voi olla Suomelle ja Ruotsille yhteinen puolustusratkaisu tilanteessa jossa Venäjä ei kunnioita kuin sotilaallista valtaa

Eduskunnassa on tänään käyty lähetekeskustelu valtioneuvoston ajankohtaisselonteosta turvallisuusympäristön muutoksesta.

Lue edellinen artikkeli

Otto Andersson asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

Loviisalainen Otto Andersson asettuu ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiirissä.

Lue seuraava artikkeli