Nylander: Kaikille lapsille annettava samat mahdollisuudet

Kunnissa keskustellaan tällä hetkellä ensi vuoden talousarvioehdotuksesta. Laadukkaaseen varhaiskasvatukseen panostaminen on kannattava sijoitus.

Kunnille annettiin tänä vuonna mahdollisuus suurentaa yli kolmevuotiaiden ryhmiä sekä rajoittaa subjektiivista päivähoito-oikeutta.

-Vaarana on, että lasten eriarvoisuus ja byrokratia lisääntyvät tarveharkinnan vuoksi niissä kunnissa jotka ovat päättäneet varhaiskasvatuksen heikennyksistä, sanoo kasanedustaja Mikaela Nylander.

– On tärkeää, että ne kunnat jotka eivät ole hyväksyneet heikennyksiä pitävät kiinni tästä myös tulevaisuudessa. Kuntien jotka ovat hyväksyneet nämä heikennykset tulisi harkita asiaa uudestaan. Tutkimus näyttää yksiselitteisesti, että laadukkaalla varhaiskasvatuksella on myönteisiä vaikutuksia aina teini-ikään asti. Siksi on tärkeää, että kunnat eivät heikennä laadukkaan varhaiskasvatuksen edellytyksiä.

Nylander puhui lauantaina Sydkustens landskapsförbundetin seminaarissa vanhempien osallisuudesta varhaiskasvatuksessa.

Tarja Halonen olisi sopiva sovittelija Katalonian kriisissä

Suomesta on perinteisesti löytynyt hyviä sovittelijoita, ei vähiten Martti Ahtisaari, jolle on myönnetty Nobelin rauhanpalkinto saavutuksistaan.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Hyvä, että hallitus taas kuuntelee viisaampiaan

Helsingin Sanomat uutisoi tiistaina, että hallitus peruu kaavailemansa kiinteistöveron korotuksen. Korotuksesta luopumista perustellaan lehden mukaan sillä, että ensi vuodelle asetetut tavoitteet kiinteistöveron tuotoksi on jo saavutettu.

Lue seuraava artikkeli