Nylander: Panostakaa koulutuksen perusrahoitukseen ja pitkäjännitteisyyteen

Viime vuosina olemme kokeneet hyvin ikävän kehityssuunnan. Koulu ei enää pysty luomaan tasavertaiset edellytykset kaikille lapsille, kodin sosioekonominen asema vaikuttaa oppimiseen.

– Jos emme onnistu kääntämään tätä trendiä tulemme näkemään kahtiajakautunut yhteiskunta, jossa luokkaerot kasvavat, varoitti kansanedustaja Mikaela Nylander osallistuessaan paneelikeskusteluun Educa-messuilla

− Varoituskellot soivat, kun 11 prosenttia peruskoulun jättäneillä nuorilla ei ole ammattiin hankkimiseksi tarvittavaa tietotaitoa, Nylander sanoo. Samalla moni on tuskautunut itseopiskelun määrästä lukioissa ja eteenkin ammattikouluissa.

− Ainoa kestävä ratkaisu on, että panostamme koulutuksen perusrahoitukseen. Samalla on tärkeää, että taataan pitkäjänteistä ja kokonaisvaltaista opetuksen kehittämistä, sanoo Nylander. Jatkuvat projektit eivät takaa tällaista toivottavaa kehitystä.

− Tarvitaan kohdennettuja panostuksia kolmiportaiseen tukeen, oppilashuoltoon, opinto-ohjaukseen ja lähiopetukseen, jotta voidaan kääntää suuntaa. Ei ole oikoteitä, Nylander sanoo.

 

RKP julkaisi eduskuntavaaliohjelmansa: Yhdessä enemmän

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen tavoite on tehdä, äänissä mitattuna kaikkien aikojen paras eduskuntavaalitulos. Tähtäimessä on vähintään 5 prosentin kannatus ja nykyisten paikkojen säilyttäminen eduskunnassa, sekä kaksi lisäpaikkaa, yksi Vaasan vaalipiirissä ja yksi Helsingissä.

Lue edellinen artikkeli

Vanhusasiainvaltuutetun virka perustettava

RKP:n puheenjohtajan, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan Suomeen on perustettava vanhusasianvaltuutetun virka.

Lue seuraava artikkeli