Nylander: Ruotsinkielisiä opinto-ohjaajia pitää kouluttaa

On ongelmallista, ettei löydy tarpeeksi päteviä opinto-ohjaajia, varsinkin ruotsinkielisillä alueilla. Koulutettujen opinto-ohjaajien tarve pitää ottaa vakavissaan.

Sivistysvaliokunta on tänään hyväksynyt mietinnön uudesta lukiolaista.

– Laki sisältää paljon hyvää, kuten oikeuden opinto-ohjaukseen ja erityisopetukseen, mitä on jo pitkään odotettukin, sivistysvaliokunnan jäsen Mikaela Nylander sanoo. Oppiainerajat ylittävät opintokokonaisuudet vastaavat tämän päivän monipuolisen osaamisen tarpeeseen, missä käsitellään isompia kokonaisuuksia.

– Laajempi yhteystyö korkeakoulujen kanssa sisältyy lakiin, mikä on hyvä. Tämä ei kuitenkaan saa johtaa siihen, että kaukana korkeakouluista sijaitsevia lukioita ei pidetä houkuttelevina sijaintinsa vuoksi, Nylander moittii.

– Suurimmat haasteet ovat rahoituksen riittämättömyys sekä pätevien opinto-ohjaajien saatavuus. On ongelmallista, ettei löydy tarpeeksi päteviä opinto-ohjaajia, varsinkin ruotsinkielisillä alueilla. Koulutettujen opinto-ohjaajien tarve pitää ottaa vakavissaan, Nylander sanoo.

Henriksson: Hallituspuolueilla erittäin vakavan pohtimisen paikka

Perustuslakivaliokunta on antanut lausuntonsa sote-esityksestä. Hallituksen valinnanvapauslakiesitys sisältää edelleen vakavia perustuslaillisia ongelmia. Siinä on noin 20 perustuslain kannalta ongelmallista kohtaa.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Susiongelma vaatii toimenpiteitä

Tämänlaisessa uudessa tilanteessa, jossa muutos on tapahtunut nopeasti, on äärimmäisen tärkeää, että kansalaiset ja viranomaiset tekevät yhteistyötä ja että väestön huoli otetaan vakavasti.

Lue seuraava artikkeli