Nylund ja Henriksson vaativat lisärahoitusta liikennehankkeille

Kansanedustajat Mats Nylund ja Anna-Maja Henriksson jättivät yhdessä kaksi talousarvioaloitetta alueellisista liikennehankkeista. Edustajat haluavat vahvistaa alueen kilpailukykyä ja edistää liikenneturvallisuutta maanteillä.

– Paras tapa, jolla valtio voi vahvistaa maan taloudellista kehitystä on vahvistaa toimivaa infrastruktuuria. Tässä Pohjanmaa on vahvoine vientiyrityksineen avainasemassa. Seudun yrittäjille on elintärkeää, että meillä on toimiva logistiikka, jota hyödyntämällä asiakkaat ja tuotteet voivat liikkua jouhevasti ja kustannustehokkaasti. Siksi on tärkeää parantaa niin sanottua lentokenttätietä, sanoo Nylund.

– Lassfolkin ja Markbyn, sekä Finnabban ja Jokihaudan välisten tieosuuksien kunto on täysin kestämätön. Tilannetta on parannettava, koska teiden kunto vaikuttaa huomattavasti kyläläisten arkipäivään. Ihmisten on päästävä turvallisesti kouluun ja töihin, myös maaseudulla, sanoo Henriksson.

Vaalipiirin kaikki kansanedustajat kannattavat myös muun muassa valtatie 8 parannuksia, Pietarsaaren satamayhteyden toista vaihetta sekä lisämäärärahaa vientiosuuskunta Viexpon toimintaan.

Pohjanmaa tarvitsee pelastushelikopterin!

Kansanedustajat Anna-Maja Henriksson, Mats Nylund ja Joakim Strand vaativat, että valtio kantaa vastuunsa ja myöntää lisäresursseja pelastushelikopterin saamiseksi Pohjanmaalle.

Lue edellinen artikkeli

Wallin tuomitsee syyrialaisia sairaaloita vastaan tehdyt hyökkäykset

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja entinen puolustusministeri Stefan Wallin vaatii kansainvälistä yhteisöä tarttumaan toimiin Venäjän toimia Syyriassa vastaan.

Lue seuraava artikkeli