Oikeudenmukaisuutta omaishoitajille

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kehottaa hallitusta luomaan oikeudenmukaisen korvausjärjestelmän omaishoitajille.

– Omaishoitajat tekevät uskomattoman tärkeää työtä yhteiskunnassa hoitaessaan läheisiään, jotka eivät muuten pärjäisi arjessa. Omaishoitajana toimii usein toinen puolisoista, joka hoitaa huonommassa kunnossa olevaa puolisoaan. Valitettavasti omaishoitajien korvausten kriteerit vaihtelevat merkittävästi kuntien välillä. Tämä ei ole reilua, Henriksson sanoo.

Hallitus on hiljattain esittänyt, että omaishoitajien vapaiden vuorokausien määrää lisättäisiin. Myös vapaapäivien pitämisen mahdollisuutta joustavoitettaisiin.

– Hallituksen esitys on itsessään hyvä mutta on valitettavaa, että hallitus ei samalla halua ratkaista ongelmaa omaishoitajien epätasa-arvoisesta kohtelusta. Me tarvitsemme oikeudenmukaisen järjestelmän. Siksi omaishoitajien korvausten maksaminen tulisi siirtää Kelalle. Omaishoitajien työ on yhtä arvokasta henkilön kotikunnasta riippumatta, sanoo Henriksson.

Wulff vill fortsätta som SFP:s vice ordförande

SFP:s vice ordförande, rektor Nicke Wulff ställer upp för omval under partidagen i Åbo.

Lue edellinen artikkeli

Helsingfors: Positivt för det tvåspråkiga Helsingfors

Helsingfors får en stark och livskraftig svenskspråkig servicehelhet för småbarnsfostran, den grundläggande utbildningen, gymnasieutbildningen och Arbis.

Lue seuraava artikkeli