Tänään 25. marraskuuta vietetään kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Seksuaalinen ja sukupuolittunut häirintä, väkivalta ja väkivallan uhka ovat tyttöjen ja naisten elämässä yleisiä. Suomen ruotsalaiselle kansanpuolueelle ja RKP:n naisjärjestölle on aivan selvää, että työtä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi ja torjumiseksi on jatkettava määrätietoisesti ja että työtä on tehtävä kaikilla tasoilla. On äärimmäisen tärkeää, että kaikki tuntevat oikeutensa ja että oikeaa apua on saatavilla. Tässä työssä tarvitaan kaikkia.
Politiikka A-Ö: Tasa-arvo ja feminismi
Miehillä ja naisilla on oltava samat oikeudet ja mahdollisuudet muovata oma elämänsä. Tasa-arvoisen yhteiskunnan saavuttamiseksi on vielä paljon tekemistä, muun muassa koskien samaa palkkaa ja samoja ehtoja työmarkkinoilla, perhepolitiikkaa, poliittista edustusta ja sukupuoleen liittyvää väkivaltaa.
Annica Tallqvist
Johdon assistentti
Henriksson: Voitto tasa-arvolle ja maamme naisille ja tytöille. Eduskunta on tänään hyväksynyt seksuaalirikoslainsäädännön historiallisen uudistuksen.
Eduskunta on tänään toisessa käsittelyssään hyväksynyt hallituksen historiallisen lakiesityksen seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistuksesta. Uudistusta on valmisteltu oikeusministeriössä RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla ja keskeisin muutos on, että raiskauksen määritelmä muuttuu suostumusperusteiseksi.
Henriksson: Seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistus vahvistaa tyttöjen ja naisten oikeuksia
Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä huomioidaan naisten ja tyttöjen oikeuksia ympäri maailmaa. Naisiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on yksi suurimmista tasa-arvo-ongelmista sekä globaalisti että Suomessa.
Vihdoin Suomi saa modernin seksuaalirikoslainsäädännön, joka parantaa rikoksen uhrin asemaa
Oikeusministeri Henriksson historiallisesta uudistuksesta:
Blomqvist: Tasa-arvotyötä tarvitaan edelleen
Tänään 8. maaliskuuta vietetään naistenpäivää. Voimme olla ylpeitä miten pitkälle Suomi on päässyt tasa-arvon saralla. Tästä voimme kiittää naisoikeusaktivisteja ja – organisaatioita heidän väsymättömästä työstään. Hallituksen selvä tavoite on tehdä Suomesta tasa-arvon johtava maa. Samalla on todettava, että pitkäaikaisia tasa-arvon haasteita löytyy vielä Suomessa, kuten palkkaerot ja naisiin kohdistuva väkivalta. Tasa-arvotyö on yhtä tärkeää vuonna 2021 kuin aikaisemmin.
Blomqvist: Koronakriisissä on huomioitava tasa-arvo
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist painottaa, että tasa-arvokysymykset on huomioitava koronakriisin käsittelyssä.
Migrin on noudatettava Euroopan neuvoston yleissopimus
Naisten ihmisoikeuksia sorretaan joka päivä. Tyttönä tai naisena oleminen on epäsuotuisaa tai jopa vaarallista monissa osissa maailmaa. Valtio, hengelliset johtajat, perhe tai yhteiskunta voi kontrolloida, rangaista tai pahimmassa tapauksessa tuomita sinut kuolemaan jos naisena vaadit ihmisoikeuksia.
Tasa-arvoinen työelämä edistää työllisyyttä
Kuluneen viikon aikana sekä yhdenvertaisuusvaltuutettu, tasa-arvovaltuutettu että lapsiasiavaltuutettu ovat nostaneet esille työelämässä tapahtuvan syrjinnän kielteiset vaikutukset työllisyyteen. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin mukaan työ tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta tulisi kulkea käsi kädessä työllisyystavoitteiden kanssa.
Puoluekokous 2024 Helsingissä
Aloite 14 – Imetysmyönteinen työelämä
Beslut
Puoluekokouksen päätös RKP toimii sen hyväksi että Suomi ratifioi Kansainvälisen työjärjetön ILOn yleissopimuksen nro 183 äitiyssuojelusta. että kaikki hyvinvointialueet, kunnat
Puoluekokous 2022 Turussa
Aloite 15 – Naisten eläkkeitä on kehitettävä
Beslut
RKP tekee työtä sen eteen, että yhteiskunta olisi tasa-arvoinen muun muassa työilmapiiriltään sekä työmarkkinoiden palkkojen ja työehtojen suhteen, jotta naisten