Oscar Byman on kutsuttu oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajaksi

Kauppatieteiden kandidaatti Oscar Byman on kutsuttu oikeusministeri ja puoluejohtaja Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajaksi. Bymanin vastuulla tulee olemaan viestintä ja mediasuhteet.

Byman on kotoisin Kemiönsaarelta. Hän on aiemmin työskennellyt Stefan Wallinin eduskunta-avustajana sekä vastannut viimeksi työsuhde-etuuksia tarjoavan kansainvälisen pörssiyhtiön yhteiskuntasuhteista Suomessa ja Ruotsissa. Byman on suorittanut kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon Svenska handelshögskolanissa (Hankenissa) Helsingissä, ja hänen odotetaan valmistuvan maisteriksi kesäkuussa. Hän on opiskeluaikana ollut aktiivinen opiskelijapolitiikassa ja toiminut useissa luottamustehtävissä Hankenin ylioppilaskunnassa. Byman oli RKP:n ehdokkaana Helsingissä kuntavaaleissa 2021. Byman on suorittanut asepalveluksensa Utin jääkärirykmentissä ja on reservin alikersantti.

Byman seuraa tehtävässään Maria Swanljungia, joka on palannut entiseen virkaansa yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa. Byman täydentää oikeusministeri Henrikssonin erityisavustajakuntaa, johon kuuluvat valtiosihteeri Mikaela Nylander sekä erityisavustajat Otto Andersson, Silja Borgarsdóttir Sandelin, Lisa Palm ja Anita Westerholm.

Byman aloittaa tehtävässään maanantaina 9. toukokuuta 2022.

Rehn-Kivi: Yhdenvertainen kohtelu ja samat oikeudet kuuluvat kaikille yhteiskunnassamme

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu Yhdenvertaisuusvaltuutetun vuoden 2022 kertomuksesta. Keskusteluun osallistui kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi. Yhdenvertaisuusvaltuutetun kertomuksessa esitettyjen tilastojen perusteella voidaan valitettavasti todeta, että syrjintä on edelleen syvästi juurtunut suomalaisen yhteiskunnan rakenteisiin. Vammaisuus on suurin syrjintäperuste Yhdenvertaisuusvaltuutetun yhteydenottojen perusteella, vuosina 2018-2021 raportoitiin peräti 806 tapausta.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Ukraina kuuluu EU:hun pitkällä aikavälillä

Tänään 9. toukokuuta, Schumanin julistuksen vuosipäivänä, vietämme Eurooppa-päivää. Vuonna 1950 Ranskan ulkoministeri Robert Schuman ehdotti poliittista yhteistyötä Euroopassa, jotta uusi sota Euroopan valtioiden välillä olisi mahdottomuus. Mahdottomuus on nyt kuitenkin tapahtunut, Euroopassa on jälleen sota. Venäjän hyökkäys Ukrainaan tekee Eurooppa-päivästä, rauhan ja yhtenäisyyden päivästä, tärkeämmän kuin pitkään.

Lue seuraava artikkeli