Otto Andersson: RKP:n Yhteispiiri tarvitsee oman paikan puolueen puheenjohtajistossa

Kansanedustaja Otto Anderssonin mielestä Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen sääntöjä on muutettava niin, että myös RKP:n Yhteispiirillä voi tulevaisuudessa olla oma varapuheenjohtaja ja siten edustaja puolueen puheenjohtajistossa.

– Haluan, että RKP kasvaa. Seuraavissa kunta- ja hyvinvointialuevaaleissa meillä on oltava ehdokkaita mahdollisimman monessa kunnassa ja hyvinvointialueella. Myös aivan uusissa kunnissa. RKP:n Yhteispiirillä on ratkaiseva rooli, jotta onnistumme tässä. Olen vahvasti sitä mieltä, että piirin uskomattoman arvokkaan työn tulee näkyä myös puoluejohdon kokoonpanossa. Siksi myös Yhteispiirillä tulee olla om varapuheenjohtaja, sanoo kansanedustaja Otto Andersson.

RKP:n puheenjohtajisto koostuu tällä hetkellä puolueen puheenjohtajasta ja kolmesta varapuheenjohtajasta. Käytännön mukaan paikat on jaettu siten, että neljällä alkuperäisellä RKP:n piirillä Varsinais-Suomessa, Helsingissä, Uudellamaalla ja Pohjanmaalla on kaikilla yksi paikka puheenjohtajistossa. Anderssonin mielestä varapuheenjohtajien määrä tulisikin nostaa neljään, jotta kaikki viisi RKP:n piiriä olisivat tasapuolisesti edustettuina puolueen puheenjohtajistossa.

– Meillä kaikilla on oma henkilökohtainen arkipäivän alueemme, jossa suurin osa jokapäiväisestä elämästämme tapahtuu. Jotta RKP:n valtakunnallinen kannatus kasvaisi tulevaisuudessa yli viiden prosentin, on välttämätöntä, että yhä useampi suomalainen voi kokea RKP:n olevan läsnä omassa arjessaan. Siksi tarvitsemme puolueaktiiveja, paikallisosastoja ja ehdokkaita entistä useampiin kuntiin, joissa emme ole aiemmin olleet aktiivisia, Andersson sanoo.

– Puolueen kasvu ja organisaation rakentaminen täysin uusille alueille ei ole helppo tehtävä.  Vastuu ei voi olla yksin Yhteispiirillä, vaan se on koko puolueen tehtävä. Puolueen puheenjohtajana tukisin aktiivisesti Yhteispiirin työtä, Andersson sanoo.

RKP:n Yhteispiiri kokoontuu tänään vuosikokoukseensa Tampereelle. Yhteispiiri on RKP:n uusin piiri ja vastaa RKP:n toiminnasta kaikissa niissä osissa Suomea, joissa Varsinais-Suomen, Helsingin, Uudenmaan ja Pohjanmaan RKP:n piirit eivät toimi.

Valtatie 25 ja Inkoon syväsatamat nousevat EU:n kattavaan liikenneverkkoon – EU-rahahanat aukeavat

Valtatie 25 ja Inkoon syväsatama nousevat EU:n TEN-t kattavaan liikenneverkkoon. Sekä Inkoon satama, että valtatie 25 näkyvät nyt liikenne- ja viestintäministeriön päivitetyillä TEN-t kartoilla.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajisto jatkaa piirin johtamista

RKP:n Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen 20.4.2024 Tampereella. Kokouksessa valittiin puheenjohtajisto ja piirihallitus toimintavuodelle 2024–2025. Johan Bardy (Kaakkois-Suomi) valittiin uudelleen piirin puheenjohtajaksi ja myös Pia Tyyskä (Häme) jatkaa piirin varapuheenjohtajana.

Lue seuraava artikkeli