RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajisto jatkaa piirin johtamista

RKP:n Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen 20.4.2024 Tampereella. Kokouksessa valittiin puheenjohtajisto ja piirihallitus toimintavuodelle 2024–2025. Johan Bardy (Kaakkois-Suomi) valittiin uudelleen piirin puheenjohtajaksi ja myös Pia Tyyskä (Häme) jatkaa piirin varapuheenjohtajana.

– Olen kiitollinen luottamuksesta saada jatkaa RKP:n Yhteispiirin johtamista. Piirin puheenjohtajana olen saanut luottamuksen istua RKP:n puoluehallituksessa. Edellisen toimintavuoden aikana olen myös osallistunut ohjausryhmään, joka työskentelee puolueohjelman päivittämisen parissa, ja iloitsen siitä, että saan jatkaa tätä työtä. Tuntuu myös turvalliselta, että piirihallituksessa on jatkuvuutta tulevia kevään 2025 kunta- ja aluevaaleja silmällä pitäen. Emme myöskään saa unohtaa, että meillä on ensin puolueelle tärkeät EU-vaalit voitettavana, Bardy sanoo.

– Intensiiviset vaalivuodet jatkuvat, mutta tuntuu hyvältä jatkaa työskentelyä tulevien haasteiden parissa tutun hallituksen kanssa. On suuri ilo jatkaa piirin toiminnan kehittämistä. Kiinnostus RKP:tä kohtaan on ollut viimeisen vuoden aikana erittäin suurta, ja meidän tulisi hyödyntää tätä vahvistaaksemme puolueen asemaa myös perinteisten RKP-alueiden ulkopuolella, Tyyskä sanoo.

RKP:n Yhteispiirin piirihallitukseen kuuluu viisi jäsentä ja kaksi varajäsentä. Lisäksi RKP-Nuoria edustaa piirihallituksen kokouksissa yksi varsinainen jäsen ja yksi varajäsen, joilla on läsnäolo- ja puheoikeus. Toimintavuodelle 2024–2025 piirihallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:

Jäsenet:

Tommy Häyrynen (Savo-Karjala)

Juhani Järvinen (Satakunta)

Markku Kanervisto (Keski-Suomi)

Kirsti Saijets (Lappi)

Eva Åström (Oulu)

Varajäsenet:

Petteri Kaleva (Häme)

Pepina Malmberg (Kaakkois-Suomi)

 

RKP-Nuoret:

Veronica Helanen (varsinainen, Oulu)

Veikka Arola (varajäsen, Satakunta)

 

RKP:n Yhteispiirin toimialueeseen kuuluvat vaalipiirit Pirkanmaa, Lappi, Keski-Suomi, Satakunta, Savo-Karjala, Kaakkois-Suomi, Häme ja Oulu.

Otto Andersson: RKP:n Yhteispiiri tarvitsee oman paikan puolueen puheenjohtajistossa

Kansanedustaja Otto Anderssonin mielestä Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen sääntöjä on muutettava niin, että myös RKP:n Yhteispiirillä voi tulevaisuudessa olla oma varapuheenjohtaja ja siten edustaja puolueen puheenjohtajistossa.

Lue edellinen artikkeli

Wilhelm von Nandelstadh pyrkii RKP:n varapuheenjohtajaksi

Yrittäjä ja Sastamalan kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

Lue seuraava artikkeli