Valtatie 25 ja Inkoon syväsatamat nousevat EU:n kattavaan liikenneverkkoon – EU-rahahanat aukeavat

Valtatie 25 ja Inkoon syväsatama nousevat EU:n TEN-t kattavaan liikenneverkkoon. Sekä Inkoon satama, että valtatie 25 näkyvät nyt liikenne- ja viestintäministeriön päivitetyillä TEN-t kartoilla.

Inkoolainen kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström iloitsee uutisesta. Hänen mukaansa valtatie 25, Hankon sekä Inkoon syväsatamat ja rantarata ovat nyt mahdollisia kohteita EU-tukirahan näkökulmasta. 

-Toivon, että tämä antaa vauhtia valtatie 25:n kehittämiseksi. Tie on vaarallinen ja sitä pitäisi parantaa usean sadan miljoonan edestä, arviolta reilun 800 miljoonan edestä. Siksi onkin hyvä, että voimme tulevaisuudessa hyödyntää EU-rahoitusta tieosuuden parantamiseksi, sanoo Wickström. 

Wickström on ollut mukana perustamassa eduskuntaan vt 25- verkostoa, jonka tehtävänä on edistää valtatie 25:n kehittämistä. Wickström näkeekin, että verkoston rooli on tärkeä. Verkostolla oli tapaaminen tänään. Tapaamiseen osallistui myös Uudenmaan ELY-keskuksen johtoa. 

-Eduskunnasta käsin haluamme saada vauhtia valtatie 25:n kehittämiseksi. Teemme työtä yli hallitus- oppositiorajojen yhdessä kuntien ja elinkeinoelämän edustajien kanssa. Hanko-Mäntsälä -välillä tämä on kaikille toimijoille tärkeä, sanoo Wickström. 

Rantarata on entuudestaan jo mukana eurooppalaisella TEN-t kattavalla verkolla. Wickström aikoo selvittää, voiko EU:lta hakea tukea rantaradan parantamiseksi. Myös Inkoon pistoraide tulee olemaan esillä, kun EU-tukimahdollisuuksia arvioidaan.

Ministeri Bergqvist hakee jatkoa varapuheenjohtajana – Haluan tehdä RKP:stä entistäkin paremman

Ministeri Sandra Bergqvist asettuu uudelleen ehdolle Suomen ruotsalainen kansanpuolueen varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Puheenjohtajavaalit ovat yksi syy siihen, että Bergqvist pyrkii jälleen varapuheenjohtajaksi.

Lue edellinen artikkeli

Otto Andersson: RKP:n Yhteispiiri tarvitsee oman paikan puolueen puheenjohtajistossa

Kansanedustaja Otto Anderssonin mielestä Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen sääntöjä on muutettava niin, että myös RKP:n Yhteispiirillä voi tulevaisuudessa olla oma varapuheenjohtaja ja siten edustaja puolueen puheenjohtajistossa.

Lue seuraava artikkeli