Päivystysasetus johtaa synnytyssairaaloiden lakkauttamisiin

Päivystysasetus ei huomioi monen odottavan äidin todellisuutta, jossa välimatkat lähimpään synnytyssairaalaan ovat jo nyt pitkät, sanoo ministeri Henriksson.

Raha-asiainvaliokunta on tänään tehnyt päätöksen ns. päivystysasetuksesta. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin pettynyt päätökseen.

− Päivystysasetuksen muutos tarkoittaa, että yhä useampi synnytyssairaala joutuu sulkemaan ovensa. On surullista, että yleinen keskittämisinto jättiyksiköihin jatkuu nyt synnytyssairaaloiden osalta.

Mielestäni olisi erittäin tärkeää, että myös pienemmät ja laadukkaat paikalliset yksiköt voisivat jatkaa toimintaansa. Potilasturvallisuus voidaan myös taata niissä sairaaloissa, joissa on alle tuhat synnytystä vuodesta, sanoo ministeri Anna-Maja Henriksson.

Ministeri Henriksson on huolestunut synnytysten lisääntymisestä maantiellä.

− Synnytykset maantiellä ovat lisääntyneet viimeisten kymmenen vuoden aikana. On hyvin todennäköistä, että tämä kehitys jatkuu entisestään, mikäli useampi synnytyssairaala joutuu sulkemaan ovensa. Päivystysasetus ei huomioi monen odottavan äidin todellisuutta, jossa välimatkat lähimpään synnytyssairaalaan ovat jo nyt pitkät, sanoo ministeri Henriksson.

RKP jätti raha-asiainvaliokunnan päätöksen jälkeen eriävän mielipiteen pöytäkirjaan. Päivystysasetusta käsiteltiin syyskuun alussa myös hallituksen sosiaali- ja terveyspoliittisessa ministerityöryhmässä, jolloin RKP jätti käsittelyn jälkeen lausuman pöytäkirjaan.

SFP i Helsingfors nominerade riksdagsvalskandidater

SFP i Helsingfors kretsstyrelse har på sitt möte den 15.9 nominerat följande riksdagsvalskandidater:

Lue edellinen artikkeli

Keskittykää olennaiseen!

- Tarvitsemme pitkäjänteisen strategian Suomen nykyisestä ja tulevasta energiantarpeesta, emme typerää keskustelua yksittäisistä energiaratkaisuista.

Lue seuraava artikkeli