Valinnanvapausmalli uusiksi

Hallituksen on otettava aikalisä ja valmistella valinnanvapausmalli uudelleen, painotti puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson (RKP) eduskunnan välikysymyskeskustelussa tiistaina.

– Valinnanvapaus voidaan toteuttaa kymmenillä eri tavoilla. Hallitus on valinnut vaikeimman tien. Hallituksen mallin mukaisesti julkinen terveydenhuolto yhtiöitettäisiin laajamittaisesti ja kerralla. Meidän selkeä näkemys on, että hallituksen valinnanvapausmalli on liian monimutkainen, luo massiivista byrokratiaa ja uhkaa nostaa hoidon kustannuksia – vaikka päinvastaista yritetäänkin väittää.

Henriksson epäilee, että uusi hallintoporras on vastaus ongelmiin.

– Hallituksen toimet eivät myöskään johda mihinkään todelliseen maakuntien itsehallintoon. Kunnilta viedään rahat ja päätösvalta – ja tilalle tarjotaan valtion ohjauksessa olevia maakuntia. Ei ole vaikea aavistaa, että maakunnat heti alusta alkaen painivat suuren demokratiavajeen kanssa.

Pakkokäännytykset Afganistaniin peruttava!

Tietojen mukaan Suomi on pakkopalauttamassa ensi yönä turvapaikanhakijoita Kabuliin, huolimatta siitä, että Afganistan ei YK:n maatietojen mukaan ole turvallinen maa.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet: Terveydenhoidossa tarvitaan kolmatta sektoria

Helsingissä kotihoidon puutteet ovat johtaneet oikeusasiamiehelle esitettyyn valitukseen. Kolmas sektori on etenkin vanhustenhuollon osalta ollut ratkaisevassa roolissa paikkaamassa niitä puutteita, joita julkisen sektorin toiminnassa on ilmennyt.

Lue seuraava artikkeli