Panostukset maahanmuuttoon riittämättömiä

Pakolaiskriisiin osoitetut resurssit tulisi osoittaa humanitääriseen apuun ja auttamaan niitä, jotka ovat joutuneet ihmiskaupan uhreiksi.

Europarlamentin budjettivaliokunta hyväksyi maanantaina yhteensä 401,3 miljoonan euron lisärahoituspaketin maahanmuuton kustannuksien kattamiseksi. Paketti, joka muun muassa sisältää lisärahoitusta EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastolle, hyväksyttäneen parlamentin istunnossa Brysselissä tänään keskiviikkona.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (Rkp) tukee pakettia, mutta peräänkuuluttaa resurssien tasapainottamista siten, että lisäresurssit käytettäisiin auttamaan pakolaisia täällä ja EU:n ulkopuolella, sen sijaan että suuria summia investoidaan rajavalvontakapasiteettiin ja turvapaikanhakijoiden palauttamiseen.

– EU on nyt puuttunut tähän katastrofaaliseen tilanteeseen ensimmäisillä välttämättömillä toimenpiteillä. Tilanne ei ole vielä lähelläkään loppua ja nyt vaarana on, että toimenpiteemme suuntautuvat väärin. Euroopan pakolaiskriisi voidaan hoitaa rationaalisesti hyvin toimivalla yhteistyöllä EU:n ja yksittäisten jäsenvaltioiden välillä, sanoo Torvalds.

– Resurssit, jotka nyt käytetään pakolaiskriisiin tulisi ensisijaisesti osoittaa pakolaisleirien humanitääriseen apuun ja auttamaan niitä, jotka ovat joutuneet ihmiskauppiaiden ja röyhkeiden salakuljettajien uhreiksi. On tärkeää varmistaa, että rajanvalvontatoimenpiteet ja sotilaalliset toimenpiteet eivät vie suhteettoman suurta osaa resursseista, sanoo kansanedustaja ja entinen yhdenvertaisuusvaltuutettu Eva Biaudet (Rkp).

Euroopan parlamentti äänestää lisärahoituspaketista tänään klo 20 Suomen aikaa.

Wallin motionerade om vägar, brobygge och fästingvaccin i Åboland

Åboländska riksdagsledamoten Stefan Wallin (SFP) lämnade på fredagen in fyra budgetmotioner med anledning av förslaget till statsbudget för 2016.

Lue edellinen artikkeli

Rantala leder tvåspråkighetskommitté

Helsingfors stadsstyrelse har idag på sitt möte tillsatt en tvåspråkighetskommitté. Marcus Rantala (SFP) valdes till ordförande för kommittén, vars mandatperiod sträcker sig till nästa kommunalval.

Lue seuraava artikkeli