Pohjanmaan RKP asetti ehdokkaan vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

Pohjanmaan ruotsalaisen kansanpuolueen hallitus asetti kokouksessaan keskiviikkoiltana ehdokkaan vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Nimitysvaliokunnan puheenjohtaja Sven Jerkku on tyytyväinen siihen, että lista kasvaa.

– On hienoa, että listaan on lisätty vahva ehdokas. Nyt jäljellä on enää kaksi ehdokasta, ja toivomme saavamme heidät nimitettyä ennen tammikuun puoliväliä.

Ehdokkaaksi on nimetty:

Marja Lindberg

Marja Lindberg on 46-vuotias, asuu Kristiinankaupungissa ja on väitellyt sosiaalipolitiikan tutkijana. Hän työskentelee Åbo Akdemiissa Vaasassa yliopistolehtorina ja sosiaalipolitiikan tutkijana. Hän on myös Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen sekä suomenkielisen opetuslautakunnan varapuheenjohtaja. Marja on kolmen lapsen äiti ja osallistuu vapaa-ajallaan lastensa jääkiekkotoimintaan.

– Haluan tehdä työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen. Haluan, että kaikilla lapsilla ja nuorilla on yhtäläiset mahdollisuudet toteuttaa unelmiaan, saada koulutusta ja harrastaa vapaa-ajallaan riippumatta perheen taloudellisesta tilanteesta. Olen myös perehtynyt lapsiperheiden hyvinvointiin ja kasvatukseen liittyviin kysymyksiin, ja haluan myös tehdä näiden asioiden puolesta työtä.

 

Aiemmat nimetyt ehdokkaat ovat Rainer Bystedt, Steven Frostdahl, Anna-Maja Henriksson, Johanna Holmäng, Christoffer Ingo, Ida-Marie Jungell, Ramieza Mahdi, Anders Norrback, Mikko Ollikainen, Joacim Sandbacka, Sari Somppi, Joakim Strand ja Frans Villanen.

 

Pohjanmaan RKP lähtee eduskuntavaaleihin Vaasan vaalipiirissä täydellä 16 ehdokkaan listalla.

Bergqvist: Maatalouden kannattavuutta on parannettavaa

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron, kun eduskunta päivän täysistunnossa käsitteli opposition välikysymystä suomalaisen maatalouden kriisistä ja kotimaisen ruuantuotannon turvaamisesta tulevaisuudessa.

Lue edellinen artikkeli

RKP julkisti eduskuntavaaliohjelmansa: Yhdessä eteenpäin

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen tavoite on tehdä äänissä mitattuna kaikkien aikojen paras eduskuntavaalitulos. Tähtäimessä on vähintään 5 prosentin kannatus sekä edustus kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä. RKP:n tavoitteena on nykyisten paikkojen säilyttäminen sekä kaksi lisäpaikkaa eduskunnassa.

Lue seuraava artikkeli