Bergqvist: Maatalouden kannattavuutta on parannettavaa

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron, kun eduskunta päivän täysistunnossa käsitteli opposition välikysymystä suomalaisen maatalouden kriisistä ja kotimaisen ruuantuotannon turvaamisesta tulevaisuudessa.

– Minä olen iloinen siitä, että maatalous herättää keskustelua, ja että niin monet ilmaisevat tukensa maataloudelle. Olen kuitenkin pettynyt siihen, että tämä tuki ei ole ollut kovin näkyvää viime vuosina, Bergqvist sanoo.

Viime hallituskausien akuutti kannattavuuskriisi on vain pahentunut koronapandemian ja Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käymän hyökkäyssodan myötä. Hallitus on reagoinut osoittamalla tällä kaudella yli 300 miljoonaa euroa lisätukina maatalouden suoraan ja välilliseen tukemiseen. Eduskunta käsittelee myös parhaillaan ehdotusta muuttaa elintarvikemarkkinalakia niin, että maataloustuottajien asemaa parannettaisiin. 

– Tehdyt toimenpiteet ovat olleet tarpeellisia ja erittäin tervetulleita. Kriisituki eri muodoissa ei kuitenkaan ole pitkäjänteinen ratkaisu. Suomalaiset tuottajat haluavat toimivan markkinan, he haluavat palkkaa työstään. Tämä ei ole vain hallituksen asia. Koko yhteiskunta ja sen kaikki toimijat ovat vastuussa siitä, Bergqvist toteaa.

 

Biaudet: Oikeudenhoidon resursseja on lisättävä

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu oikeudenhoitoa koskevasta valtioneuvoston selonteosta. Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) korosti ryhmäpuheenvuorossaan hallituksen tekemiä satsauksia ja sitä, että työtä on jatkettava tulevalla hallituskaudella.

Lue edellinen artikkeli

Pohjanmaan RKP asetti ehdokkaan vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

Pohjanmaan ruotsalaisen kansanpuolueen hallitus asetti kokouksessaan keskiviikkoiltana ehdokkaan vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Nimitysvaliokunnan puheenjohtaja Sven Jerkku on tyytyväinen siihen, että lista kasvaa.

Lue seuraava artikkeli