Pohjoismaiden asia on meidän

Ruotsin keskustapuolueen puheenjohtaja Annie Lööf ja Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tapasivat tänään Lööfin Suomen-vierailun yhteydessä.

Tapaamisen aikana puheenjohtajat keskustelivat muun muassa turvallisuuspoliittisesta tilanteesta, maahanmuuttopolitiikasta ja EU:n tulevaisuudesta, sekä pohjoismaisen yhteistyön tärkeydestä näissä asioissa.

– Maidemme ulko- ja turvallisuuspoliittiset haasteet ovat yhteisiä ja olen siksi tyytyväinen siitä hyvästä dialogista, joka sisarpuolueidemme välillä vallitsee, sanoo Lööf.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä tulee vaihtoehtoisessa budjetissaan esittelemään perhepoliittisen kokonaisuudistuksen, joka perustuu osin ruotsin mallille. Ruotsin progressiivinen näkemys perhevapaisiin ja päivähoitojärjestelmään on kauan toiminut muun muassa Rkp:n perhepolitiikan inspiraationa.

– On myös hienoa nähdä, että Ruotsin keskustapuolueen määrätietoinen politiikka maahanmuuton, perhevapaiden ja työllisyyspolitiikan saralla johtaa tuloksiin mielipidemittauksissa. Se osoittaa, että järkevä ja vastuuntuntoinen politiikka on aina populismia parempi vaihtoehto, Henriksson sanoo.

Haluaako hallitus pysäyttää kaiken maahanmuuton?

Hallitus esittää alempaa toimeentulotukea kaikille, joilla ei ole ollut yhteyksiä Suomeen viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Lue edellinen artikkeli

Opiskelijoiden terveydenhuoltoa ei saa heikentää

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) tulevaisuus on hallituksen kaavailmassa sote-uudistuksessa epäselvä.

Lue seuraava artikkeli