Opiskelijoiden terveydenhuoltoa ei saa heikentää

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) tulevaisuus on hallituksen kaavailmassa sote-uudistuksessa epäselvä.

Maakunnat ottavat vastuun sosiaali- ja terveydenhuollosta, ja YTHS:n mahdollisuudet jatkaa nykyisessä muodossaan vaikuttaa epävarmalta. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallinin mukaan YTHS:n on saatava jatkaa toimintaansa ilman pelkoa siitä, että Keskustan keskittämisinto johtaa heikompaan opiskelijaterveydenhoitoon.

– Opiskelijat rakensivat aikanaan YTHS:n. Hallituksen sote-uudistus, joka uhkaa vaikeuttaa YTHS:n toimintaa, on ylimielinen opiskelijoita kohtaan. Järkevää olisi sallia opiskelijaterveydenhuollon jatkaa nykyisessä muodossaan. Vanha hyvä neuvo on, että toimivaa asiaa ei kannata korjata, sanoo Wallin.

– YTHS tarjoaa korkealaatuista terveydenhuoltoa yliopisto-opiskelijoille ja opiskelijaliike on viime vuosina tehnyt töitä sen eteen, että myös ammattikorkeakoulujen opiskelijat otettaisiin mukaan YTHS:n piiriin. Näin siksi, että hoito olisi tasa-arvoista kaikille kolmannen asteen opiskelijoille. Hallitus ei saa antaa valtapolitiikkansa heikentää opiskelijoiden hyvinvointia.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. YTHS:n palveluita voivat käyttää kaikki Suomen yliopistoissa perustutkintoa suorittavat opiskelijat.

Pohjoismaiden asia on meidän

Ruotsin keskustapuolueen puheenjohtaja Annie Lööf ja Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tapasivat tänään Lööfin Suomen-vierailun yhteydessä.

Lue edellinen artikkeli

Päivystysuudistus laitettava jäihin

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vaatii, että hallitus keskeyttää päivystysuudistuksen valmistelun.

Lue seuraava artikkeli