Pohjoismainen yhteistyö tärkeää EU:ssa

Puoluejohtajat, komissaarit ja ALDE-ryhmän johtavat Europarlamentaarikot tapaavat tänään Brysselissä Eurooppa-neuvoston kokousta edeltävän huippukokouksen merkeissä.

Kasvava joukko valtionpäämiehiä kuuluu EU-myönteiseen ja liberaaliin ALDE-perheeseen, mikä antaa toivoa sille, että EU:n suunta voi kääntyä.

EU on nyt jäsenyysaikamme suurimman haasteen edessä. Ei ainoastaan Brexit, vaan myös Puolan ja Unkarin kaltaisten maiden huolestuttava kehitys uhkaavat EU:n tulevaisuutta. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan EU:n pohjoiset jäsenmaat Suomi, Ruotsi ja Tanska voivat yhdessä tehdä paljon nyt kun uutta EU:ta luodaan.

– Minä ja RKP näemme, että pohjoismaisia avoimuuteen, demokratiaan, oikeusvaltioperiaatteeseen, tasa-arvoon ja vähemmistöjen kunnioitukseen perustuvia arvoja tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, Henriksson sanoo.

– Yhdessä me Pohjoismaat voimme olla mukana aktiivisesti muokkaamassa tulevaisuuden EU:ta, ja siihen mahdollisuuteen meidän on tartuttava.

Ammatillisen koulutuksen uudistuksessa liikaa kysymysmerkkejä

Eduskunnan sivistysvaliokunta on eilen päättänyt ammatillisen koulutuksen isosta reformista. Ammatillisen koulutuksen sisältö ja rahoitus muuttuvat radikaalisti.

Lue edellinen artikkeli

Många goda förslag för utvecklande av skärgården

Statens skärgårdsdelegation överlämnande på torsdagen det Skärgårdspolitiska programmet 2017-2019 till jord- och skogsbruksminister Jari Leppä i riksdagen.

Lue seuraava artikkeli