Puolueet neuvottelivat luottamuspaikoista Pohjanmaan hyvinvointialueella

Torstai-iltana puolueiden edustajat Pohjanmaan hyvinvointialueella kokoontuivat neuvottelemaan luottamuspaikoista. Neuvotteluja johti Suomen ruotsalainen kansanpuolue, joka on hyvinvointialueen suurin puolue. Illan aikana neuvoteltiin eri toimielimien koosta ja kokoonpanosta.

Neuvotteluissa päätettiin, että hallituksessa on kolmetoista paikkaa. RKP saa hallituksen puheenjohtajuuden ja hallituksen varapuheenjohtajuus saa SDP ja Kokoomus. Hallituksen kokoonpano; RKP kahdeksan paikkaa, SDP kaksi paikkaa ja Kokoomus, KD ja Perussuomalaiset saavat kaikki yhden paikan.

RKP saa myös puheenjohtajuuden valtuustossa. Valtuustossa on neljä varapuheenjohtajaa. Ensimmäinen varapuheenjohtajapaikka saa SDP, toinen ja neljäs menee RKP:lle ja kolmas varapuheenjohtajapaikka saa Kokoomus.

– Neuvottelut olivat pitkät ja ajoittain vaikeat. Tulos oli hyvä ja neuvottelut päättyivät suosionosoituksiin kaikilta puolueilta. Vaalitulos olisi antanut RKP:lle kaikki puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajapaikat. Mutta, antamalla myös pienemmille puolueille joitakin puheenjohtajapaikkaa, pystyimme lopulta yhtymään yhteiseen päätökseen, Patrick Ragnäs sanoo, RKP ryhmän puheenjohtaja ja valittu neuvottelija RKP:lle

 

RKP:n neuvottelijat tyytyväisiä puolueiden välisiin neuvottelutulokseen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n neuvottelijat Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella ovat tyytyväisiä poliittisten luottamushenkilöpaikkojen neuvottelutuloksesta. Neuvottelutuloksen perusteella RKP tulee saamaan hallituksen puheenjohtajuuden sekä hallituksen toisen varapuheenjohtajapaikan, neljä hallituspaikkaa sekä valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajapaikan. Sen lisäksi puolue saa puheenjohtajuuden lautakunnissa Kehittäminen ja yhteistyö, Palveluiden järjestäminen, Kansalliskieli ja Hyvinvointi-lautakunnassa sekä Yksilöjaostossa. Lautakunnat perustuvat väliaikaisen valmistelutoimielimen ennakkotietoihin lautakuntien tehtävistä ja nimet tulevat tarkentumaan kun hyvinvointialueen valtuusto niitä käsittelee. Joistakin valiokunnista puuttuu vielä myös ruotsinkielinen nimi.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Postin on löydettävä perille myös ruotsiksi!

Postilain mukaan postipalvelujen on oltava tasapuolisin ehdoin saatavilla koko maassa. Mutta huoli siitä, että postia ruotsinkielisellä osoitteella ei saavu perille, on kasvanut viime vuosina. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP), Folktingetin puheenjohtaja ja eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, vaatii toimenpiteitä, joilla varmistetaan, että postin palvelut toimivat tasapuolisesti molemmilla kansalliskielellä.

Lue seuraava artikkeli