RKP:n neuvottelijat tyytyväisiä puolueiden välisiin neuvottelutulokseen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n neuvottelijat Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella ovat tyytyväisiä poliittisten luottamushenkilöpaikkojen neuvottelutuloksesta. Neuvottelutuloksen perusteella RKP tulee saamaan hallituksen puheenjohtajuuden sekä hallituksen toisen varapuheenjohtajapaikan, neljä hallituspaikkaa sekä valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajapaikan. Sen lisäksi puolue saa puheenjohtajuuden lautakunnissa Kehittäminen ja yhteistyö, Palveluiden järjestäminen, Kansalliskieli ja Hyvinvointi-lautakunnassa sekä Yksilöjaostossa. Lautakunnat perustuvat väliaikaisen valmistelutoimielimen ennakkotietoihin lautakuntien tehtävistä ja nimet tulevat tarkentumaan kun hyvinvointialueen valtuusto niitä käsittelee. Joistakin valiokunnista puuttuu vielä myös ruotsinkielinen nimi.

RKP on edustettuna kaikissa lautakunnissa ja jaostoissa. RKP:n neuvottelijoina toimi RKP Uudenmaan piirin puheenjohtaja Hanna Lönnfors sekä RKP:n Politiikka ja data-analyytikko Christoffer Hällfors.

Lönnfors toimi neuvottelujen puheenjohtajana ja on iloinen sujuvista keskusteluista.

– Jo neuvotteluissa rakennetaan pohjaa poliittiselle yhteistyölle puolueiden välillä hyvinvointialueella. Neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä, Lönnfors sanoo

Hällfors pitää neuvottelutulosta hyvänä RKP:n kannalta.

– Onnistuimme saamaan merkittäviä luottamushenkilöpaikkoja missä voimme todellakin vaikuttaa hyvinvointialueen toimintaan. Tämä on täysin linjassa sen kanssa, kuinka itäiuusmaalaiset äänestivät vaaleissa. Nyt meidän on jaettava paikat oikeudenmukaisella tavalla sukupuoleen, äänimäärään mutta myös asuinkunnasta katsottuna. 

Helmikuun aikana RKP ilmoittaa ketkä tulevat edustamaan puoluetta eri elimissä.

Puolueet neuvottelivat luottamushenkilöpaikoista Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

Torstaina 10. helmikuuta valtuustoryhmien edustajat kokoontuivat neuvottelemaan luottamushenkilöpaikoista Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Neuvotteluita johti hyvinvointialueen suurin puolue Ruotsalainen kansanpuolue.

Lue edellinen artikkeli

Puolueet neuvottelivat luottamuspaikoista Pohjanmaan hyvinvointialueella

Torstai-iltana puolueiden edustajat Pohjanmaan hyvinvointialueella kokoontuivat neuvottelemaan luottamuspaikoista. Neuvotteluja johti Suomen ruotsalainen kansanpuolue, joka on hyvinvointialueen suurin puolue. Illan aikana neuvoteltiin eri toimielimien koosta ja kokoonpanosta.

Lue seuraava artikkeli