Rasismin vastaiset asenteet poliitikkojen vastuulla.

Yhä äänekkäämän rasismin muuttaminen vaatii meiltä poliitikoilta siviilirohkeutta.

Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja Mikaela Björklund sanoo, että avointa rasismia esiintyy arkipuheessa valitettavan usein, ja vanhoja isänmaallisia symboleja käytetään yhteyksissä, joissa niihin liitetään rasistisia ja kansallismielisiä ajatuksia. Tämän yhä äänekkäämmän rasismin muuttaminen vaatii meiltä poliitikoilta siviilirohkeutta. Meidän on myös korkea aika siirtyä sanoista konkreettisiin tekoihin. Kaikki asenteet ja käytännöt leviävät esimerkin kautta. Meidän poliitikkojen vastuu on levittää myönteisiä asenteita ja käytäntöjä kielteisten tilalle.

– Arkkipiispa Mäkinen totesi, että Suomessa tai Euroopassa ei ole pakolaiskriisiä, vaan kriisi on siellä, mistä ihmiset ovat joutuneet lähtemään. Olen Mäkisen kanssa samaa mieltä. Euroopassa meillä on ennemminkin asennekriisi. Eduskunnan ja hallituksen on nyt syytä viestittävä selvästi, että yhteiskuntamme ei hyväksy rasismia, vihapuhetta eikä väkivaltaa, sanoo Björklund.

Björklund puhui rasismin vastaisen peruskirjan allekirjoitustilaisuudessa Helsingissä.

Svenska folkpartiet söker ny partisekreterare

Partisekreteraren leder och ansvarar för partikansliets verksamhet, och tillsammans med kretsstyrelserna för kretskansliernas verksamhet.

Lue edellinen artikkeli

SFP i Nyland: Invandrare har också rätt till två språk i Finland

TE-byråernas förändrade förfarande försämrar invandrares förutsättningar att få arbete i tvåspråkiga regioner och försätter dem i en sämre position i jämförelse med finländska arbetssökande.

Lue seuraava artikkeli